Вгадайте, хто найкращий журналіст року?

П'ятниця, 12 жовтня 2001, 12:29
Організатори загальнонаціональної премії "Людина року" в четвер назвали номінантів на здобуття нагород, вручення яких відбудеться у березні наступного року. Як передає кореспондент "Німецької хвилі", список претендентів досить політизований та кон"юнктурний, оскільки вручення нагород відбуватиметься за кілька днів до парламентських виборів.

Попри те, що премія "Людина року" після останніх вручень зазнала серйозної критики і їй передрікали зникнення, організатори знов називають номінантів на здобуття нагород. За словами спостерігачів, не надало премії авторитету й нове правило, за яким поміж номінантів не може бути керівників держави. В минулі роки президент Леонід Кучма отримав не одну статуетку "Людина року".

Серед цьогорічних претендентів на нагороди, зокрема, у номінації "Журналіст року" заявлені президент Національної телекомпанії Вадим Долганов, журналісти Володимир Кацман та Тетяна Коробова.

Автора програми "Сім днів" Вадима Долганова більшість представників мас-медіа критикує за необ'єктивність та покірність владі. Організатори премії наразі не визначилися з датою вручення нагород, утім, вона буде традиційною - кінець березня.

Політологи кажуть, що оскільки вручення майже збігається з днем виборів до Верховної Ради, премія "Людина року" буде частиною виборчої кампанії для деяких політичних сил та кандидатів.

"Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування