Росіяни сумніваються в психічному здоров'ї українського президента

П'ятниця, 12 жовтня 2001, 13:38
Як вже писала УП, необачна заява Кучми про загибель ТУ-154 викликала природну реакцію в світі. У тому числі і в Росії. Агентство Російської Інформації навіть припустило, що Кучма психічно хворий.

"Те, що президент України Леонід Данилович Кучма - людина, позбавлена яких би то не було моральних устоїв, ні для кого не є секретом. Те, що його безпринципність в політиці переходить всілякі межі, а відверта брехня і звичка виконувати дані напередодні обіцянки з точністю до навпаки стала для нього нормою публічної поведінки, шокує, але вже ні для кого не є несподіванкою. Однак останнє висловлювання українського президента викликає сумніви в його адекватності і психічній повноцінності", пише АРІ.

"Реакція на сам факт загибелі літака ще якось в'яжеться зі славнозвісною кучмівською безпринципністю. Тоді він просто з порога став все заперечувати. Мовляв, цього не може бути ніколи…

Говорити, що Кучма просто повірив на слово своїм військовим так, як на слово повірив самому Кучмі президент Путін, безглуздо. Важко уявити, що Кучма, який є за спеціальністю інженером-механіком в області ракетної техніки і колись очолюваний ним Південний машинобудівний завод, що виробляв військову і ракетно-космічну техніку, не знав ТТХ своїх систем ПВО. Словом, Кучма все знав і розумів, але вважав за краще заперечувати.

В нормальній країні нормальний президент вже давно б публічно вибачився, висловив глибоке співчуття, особисто взяв би під контроль розслідування випадку, суворо покарав винних і відшкодував збитки сім'ям постраждалих. Однак все це жодним чином не стосується Кучми і очолюваної ним української держави.

Тут президент вимовляє буквально наступне: "Подивіться навколо в світі, в Європі - не ми перші і не ми останні, помилки зустрічаються скрізь. Давайте не будемо робити з цього трагедії".

Нічого собі, не робити трагедії! 76 осіб уклали одним пострілом - і жодної трагедії, всього лише помилка. Взагалі, це слова психічно нормальної людини?"

…Тепер, після заяви Кучми, можна з упевненістю сказати, що якщо буде підбито український цивільний літак, "президент цієї країни не буде вважати те, що трапилося, трагедією. Так що, ПВО всіх країн, сміливо збивайте українські повітряні судна! Вам за це нічого не буде. І ще. Якщо цим літаком виявиться президентський літак самого Леоніда Кучми, ані краплі не сумнівайтеся: для українського народу жодної трагедії точно не буде", іронічно пише АРІ.

Російська "Время новостей" пише, що "одним своїм виступом Леонід Кучма розповів про себе більше, ніж всі його недруги, які марно намагалися протягом року дискредитувати президента України". Журналіст газети на прикладі України робить невтішний для росіян висновок - "відверта брехня, безглузде заперечення очевидного, незграбні спроби врятувати честь мундира - це типова поведінка наших, російських, політиків, чиновників, військових в аналогічних ситуаціях".

Навіть НАТО в окремих випадках знаходило в собі сили зізнатися і вибачитися. "А російським державним мужам, як тільки в них надалі з'явиться бажання "відмазатися" від якої-небудь відповідальності, варто перед тим воскресити в пам'яті Леоніда Кучму з його "нетрагедією". І пригадати, наскільки огидно це виглядає з боку", пише "Время новостей".

Від УП. Поки що рано робити точні висновки про винуватість українських військових, але все це не дає президентові право так казати про загибель людей.

Читайте статті

Кучма зробив заяву відносно ТУ-154. Є питання: чи здоровий Кучма?

Україна показала нам нас зі сторони

Читайте також

Марчук бліднішав і мовчав. Йому демонстрували уламки Ту-154

Кучма в кутку

На Заході шоковані реакцією Кучми

Кучма не прийняв відставку Кузьмука

"Куди попало?" Екіпаж Ту-154 знав, що їх збили ракетою

Україна готова визнати провину за Ту-154

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування