Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Талібан" заборонив англійську мову

П'ятниця, 12 жовтня 2001, 14:13
Таліби заборонили англійську мову на підконтрольній їм території Афганістану, повідомляє газета Frontier Post з посиланням на представництва ООН в Ісламабаді та Пешаварі. Їх місцевому персоналу, що залишився в Афганістані, заборонено користуватися англійською.

Всі переговори, в тому числі поодинокі бесіди по телефону, ведуться тепер тільки мовами пушту і дари, частіше за все - в присутності талібського представника.

Це черговий захід талібів, спрямований на те, щоб захистити афганців від "сатанинського" впливу Заходу.

У Афганістані вже давно заборонене телебачення. Людям заборонено мати в будинку телевізори і відеомагнітофони. Для іновірців введені спеціальні примітні предмети одягу. Індуїсти і представники інших релігійних меншин, які становлять всього 1 відсоток від чисельності населення Афганістану, повинні з'являтися на вулицях, маючи на рукаві жовту пов'язку. Афганцям заборонено користуватися інтернетом. Всі розваги там поза законом. Не можна навіть тримати птахів у клітках.

Насадженням постанов талібів займається секретна поліція. До обов'язку її співробітників входить розшук людей, які порушують талібську моральність.

Порушників б'ють, катують до смерті. Люди шпигують один за одним і "доносять". "Варто було нам вночі вийти на вулицю, як місцеві жителі підходили до нас і починали розказувати про порушників моралі", - говорить колишній співробітник поліції Ахмед Хассані.

"Ми завжди вигадували різні тортури: деяких ми ставили на голову, підвішували за ноги, розпинали, кидали хліб на землю. І примушували їсти його навкарачки, як собак. Потім ми писали звіти для нашого командуючого, щоб він міг бачити, наскільки новими були наші тортури. Напевно, найжахливіше, що я бачив – це людина, побита так, що не можна було визначити, чи одягнута вона, чи ні. Кожного разу, коли вона знепритомнювала, ми посипали рани сіллю", - говорить Хассані.

NTVRU.com

Читайте також:

* США готові припинити війну в обмін на бен Ладена, але стягують війська до Пакистану
* Буш виступив за створення Палестинської держави
* Ватикан підтримує бомбардування Афганістану
* 500 мирних афганців загинули внаслідок бомбардування
* Найтриваліше бомбардування: Америка б'є по "мобільних цілях" талібів
* Вперше США наносять по Кабулу удари вдень
* БЕН ЛАДЕН ДО ТЕРАКТІВ У США НЕ ПРИЧЕТНИЙ
* За американського солдата бен Ладен обіцяє $50 тисяч, за форму солдата $3 тисячі, за гвинтівку - $1,5
* Внаслідок бомбових ударів США по Афганістану за даними талібів загинуло приблизно 170 чоловік
* США готуються до введення військ в Афганістан
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування