Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США готові припинити війну в обмін на бен Ладена, але стягують війська до Пакистану

П'ятниця, 12 жовтня 2001, 14:15
12 жовтня президент США Джордж Буш заявив, що у талібів є "ще один шанс". У випадку, якщо вони видадуть Сполученим Штатам Усаму бен Ладена і членів його організації, США можуть "переглянути" рішення про військову операцію проти Афганістану.

"Скажу про це знов - якщо ви сьогодні видасте його і його людей, ми переглянемо те, що робимо з вашою країною", - сказав Буш. "Видайте його самого і приведіть його лідерів і помічників, і інших бандитів і злочинців разом з ним", заявив американський президент.

При цьому Буш заявив, що йому невідома доля бен Ладена після ударів по Афганістану. "Я не знаю, живий він чи мертвий", - сказав президент США. "Ми знайдемо його", - пообіцяв глава американської адміністрації.

Разом з тим, Буш зазначив, що Афганістан не стане для Америки другим В'єтнамом, хоч бойові дії там можуть тривати не один рік. "Ми отримали у В'єтнамі декілька дуже важливих уроків, - сказав американський лідер. - Для мене, можливо, найбільш важливим з них є те, що з партизанською війною не можна боротися звичайними силами. Ось чому я сказав американському народу, що ми залучені до війни іншого типу, в якій, зрозуміло, будуть використовуватися звичайні сили, але в якій ми будемо діяти на всіх фронтах".

Стосовно термінів проведення військової кампанії проти тероризму, Буш поставив їх в залежність від результату. "Ця конкретна битва, - сказав він, - продовжиться стільки, скільки треба для притягнення до відповіді "Аль Каїди". Можливо, це станеться завтра, а можливо, через місяць. Вона може тривати рік чи два, але ми переможемо". Буш особливо підкреслив, що він рішуче налаштований на продовження обраного курсу.

Тим часом 11 жовтня власті Пакистану офіційно визнали, що на території країни є американські військові літаки й інша бойова техніка. Як повідомляють офіційні джерела в Пакистані, за два останні дні на авіабазу під Джейкобабадом прибули понад 15 літаків ВПС США, в тому числі і військово-транспортні літаки С-130, повідомляє американська телекомпанія NBC.

У Пакистані визнали також, що ще кілька американських літаків прибули на авіабазу в Пасуй. На обох базах вже перебувають американські військові, однак відмовилися повідомити точне число перебазованих до країни військовослужбовців США. Отриману інформацію підтвердили і джерела в Пентагоні.

Офіційний представник уряду Пакистану, міністр друку Анавар Мехмуд, заявив, що американські підрозділи, розміщені на території країни, не є бойовими частинами і не будуть використовуватися в спільній англо-американській антитерористичній операції. Міністр заявив, що американські військові будуть здійснювати, головним чином, тилову і розвідувальну підтримку цієї операції.

Раніше пакистанські власті категорично заперечували, що на території країни перебувають американські літаки і військовослужбовці.

"КоммерсантЪ"

Читайте також:

* США готові припинити війну в обмін на бен Ладена, але стягують війська до Пакистану
* Буш виступив за створення Палестинської держави
* Ватикан підтримує бомбардування Афганістану
* 500 мирних афганців загинули внаслідок бомбардування
* Найтриваліше бомбардування: Америка б'є по "мобільних цілях" талібів
* Вперше США наносять по Кабулу удари вдень
* БЕН ЛАДЕН ДО ТЕРАКТІВ У США НЕ ПРИЧЕТНИЙ
* За американського солдата бен Ладен обіцяє $50 тисяч, за форму солдата $3 тисячі, за гвинтівку - $1,5
* Внаслідок бомбових ударів США по Афганістану за даними талібів загинуло приблизно 170 чоловік
* США готуються до введення військ в Афганістан
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування