Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Футбол. Чемпіонат України. Нічия "Шахтаря" та запланований виграш "Динамо"

П'ятниця, 12 жовтня 2001, 16:27
"Шахтар", зігравши внічию з полтавською "Ворсклою" в матчі 13-го туру, дозволив динамівцям Києва зрівнятися з ними за очками. "Динамо" ж у виїзному поєдинку з "Закарпаттям" перемогло з мінімальним рахунком 2:1, і нині і в гірників, і в динамівців - по 26 очок.

"Закарпаття" - "Динамо" - 1:2
Голи: Продан 47, Белькевич 49, Мелащенко 84

Склади команд:
Закарпаття: Ковтун, Радченко, Оксимець(К), Краснопєров (Леоненко, 46), Карабкін, Целих, Журка, Щекотилін, Слюсар, Продан, Бундаш.
Динамо: 12.Рева, 2.Хацкевич, 4.Головко(К), 5.Ващук, 7.Мелащенко, 8.Белькевич, 9.Гіоане, 10.Чернат (28.Серебренніков, 70), 21.Ідахор, 24.Боднар (14.Гусін, 68), 26.Несмачний.

І хоча в грі в Ужгороді гол футболіста "Закарпаття" Продана, здавалося, створив інтригу, всі прекрасно розуміли, що хоча команда Юрія Калитвинцева і повела в рахунку, в кінцевому результаті вона має мінімум шансів на перемогу, хоча б тому що майже повністю складена з арендованих гравців "Динамо-2". І вже на 49-ій хвилині Валентин Белькевич зрівняв рахунок, а на 84-ій Мелащенко приніс "Динамо" заплановану перемогу.

Попри все, варто відзнаачити, що про результат цього двобою можна було здогадуватися , а ось склад "Динамо" в грі напередодні поєдинку Ліги Чемпіонів з "Ліверпулем" цікававив не менш, ніж сама гра. І відзначимо те, що в воротах "Динамо" Лобановський довірив місце Віталію Реві, який стояв в Хожуві, залишивши Філімонова в запасі.

Окрім того, з’явився в складі і Хацкевич, який після матчу з "Боавіштою" потрапив в опалу до тренерів, а найприємніше, що на заміну в другому таймі вийшов Андрій Гусин, який потроху відновлюється після травми.

Отже в грі з "Ліверпулем" можна очікувати такого ж складу, як і в матчі з "Закарпаттям", але дві кандидатури "метр", можливо, змінить. На нашу думку, замість Ідахора може вийти Серебренніков, а позицію правого захисника може зайняти Федоров.

Ворскла" - "Шахтар" - 1:1
Голи: Зубов 7 - з пенальті, Маковей 55

Ворскла: Долганський, Доценко, Баланчук, Першин, Медведєв, Головко, Маковей, Бессараб, Кобзар, Гузенко, Мусолітін
Шахтар: Шутков, Старостяк, Ассан, Тимощук, Попов, Флоря, Аліуце, Бахарєв, Зубов, Агахова, Воробей.

В грі "Шахтаря" після вильоту з Кубку УЄФА, здається, по-справжньому намітився спад, втрачати очки, які на фінішній прямій можуть виявитися вирішальними – це погана традиція гірників, яку вони здається забрали з собою і в новий чемпіонат.

І тим більше, якщо "Шахтар", який мав намір грати в Лізі Чемпіонів, не може обіграти аутсайдера-"Ворсклу", для якої очко в грі з командою Прокопенка стало шостим в 12 матчах.

Відзначимо, що після 10 матчів і в "Динамо", і в "Шахтаря" по 26 очок, і динамівці тим самим ліквідували дефіцит у два очка, який існував до цієї гри.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування