Футбол. Лобановський сам вирішить, кого тренувати: "Динамо", чи збірну України

П'ятниця, 12 жовтня 2001, 16:59
Президент ФФУ Григорій Суркіс у вівторок на прес-конференції заявив, що вважає помилкою те, що він погодився на пропозицію Валерія Пустовойтенка, щоб Валерій Лобановський очолював і збірну, і клуб.

В той же час він сказав, що після закічення матчів плей-офф до ЧС-2002, Лобановському буде запропоновано залишити одну посаду. Суркіс зауважив, що оскільки в професіоналізмі "метра" ніхто не сумнівається, йому буде поставлене запитання:

"Що бажаєте очолити - збірну України чи київське "Динамо", але і в одному, і в іншому випадку, одну з команд буде очолювати авторитарний тренер. Тобто, одному тренеру буде надано право самому створювати команду.

І більш за все, що Валерій Лобановський обере все ж - таки "Динамо". За словами Григорія Суркіса, об'єднання двох посад не пішло на користь ні "Динамо", ні збірній України.

Також президент ФФУ додав, що вже нині потрібно створювати команду, яка боротиметься за вихід на майбутні чемпіонати Європи та світу. На прохання назвати слабкі і сильні сторони суперника збірної України в плей-офф, команди Німеччини, він відзначив, що в обох команд майже спільні проблеми. І українців, і в німців є декілька травмованих провідних гравців. У збірної Німеччини проблема в тому, що вони не в змозі замінити гравців, що вже зараз не виступають за Бундестім. В збірної України одна з головних проблем - це відсутність плеймейкера, такого як Юрій Калитвинцев, який би зміг віддати останній пас. Але за словами Григорія Суркіса, вже на сьогоднішній зустрічі з тренерами національної збірної України він порадив тренерському штабу декількох виконавців, яких було б варто залучити до національної команди.

Окрім того, Суркіс зазначив, що був задоволений, що українцям в плей-офф дістанеться саме збірна Німеччини, а не Англії. Так як на даний момент німецька команда переживає не найкращі часи.

Останім запитанням на цій прес-конференції було те, чи буде виконувати гімн збірної України перед її матчами Олександр Пономарьов. На що Суркіс відповів ствердно. Більш того, якщо вдасться домовитися з керівництвом збірної Німеччини, то і в Дортмунді гімн збірної України зазвучить вживу у виконанні Пономарьова. До того ж, додав президент ФФУ, поляки, дізнавшись, що в Хожуві гімн збірної України виконуватиме співак, терміново викликали свого тенора з Бельгії, який за декілька годин вже був у Польщі і разом з Пономарьовим відкривав гру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...