Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Харкові журналістам видаватимуть пістолети

Субота, 13 жовтня 2001, 17:48
"У Харкові не буде таких ситуацій з журналістами, як в Києві і Одесі, оскільки обстановка тут зовсім інша, і Харків є міліцейським містом в кращому значенні цього слова", - заявив начальник слідчого управління УМВС України в Харківській області Зіновій Галаван на зустрічі керівників харківської міліції з пресою.

Головною темою її була безпека журналістів.

Можливо, в Харкові ця проблема стоїть не так гостро, але слідство у справі про побиття власкора російської газети "Секретні матеріали" Анатолія Клеви, яке сталося на початку червня, досі не завершене.

Проте, на думку учасників зустрічі з міліцейського боку, цей злочин не пов'язаний з професійною діяльністю. Журналісти такий висновок не заперечували.

Начальник УМВС Сергій Гусаров заявив, що не може виставити охорону біля під'їзду кожного представника преси, але готовий надати їм пістолети з гумовими кулями на їх прохання, хоч, на його думку, в цьому немає необхідності. Гусаров також зізнався, що рознарядка на більш тісне спілкування з журналістами отримана особисто від міністра внутрішніх справ, і пообіцяв, що у майбутньому перешкод для засобів масової інформації з боку правоохоронних органів не виникатиме.

Перевіркою цих слів стала пожежа в Харківському міському відділі УМВС, який загорівся саме в момент зустрічі міліцейського начальства з пресою. У прибулих до місця події журналістів медіа-групи "Об'єктив" вимагали вимкнути камеру, незважаючи на те, що вони мали особистий дозвіл Гусарова на зйомку.

Пожежа, причиною якої стала трасуюча куля, що застрягла в кулевловлювачі криміналістичної лабораторії, не нанесла значних збитків будівлі і була загашена власними силами міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...