Харківська "ТУНДРА" створила передвиборний штаб

Субота, 13 жовтня 2001, 18:39
Про створення спільного передвиборного штабу оголосили в суботу лідери харківських обласних організацій НДП, аграріїв, Партії регіонів, Трудової України і об'єднання "Нова Україна".

Штаб координуватиме роботу названих організацій на виборах, як до парламенту, так і до місцевих рад. Штаб діятиме під керівництвом координаційної ради, куди увійшли регіональні партійні лідери всіх згаданих організацій.

Очолить раду лідер обласної АПУ, начальник обласного управління сільського господарства Сергій Лобас, штаб - лідер міської організації партії регіонів, голова Київського райвиконкому Олександр Кривцов. А міститиметься він у приміщенні обласної організації НДП.

Останнє, мабуть, підкреслює провідну роль в цьому блоці партії, до якої входить і губернатор Євген Кушнарьов. Проте, і Регіони, і аграрії також непогано представлені у владі. Лідер обласної організації ПР - заступник губернатора Василь Потапов. Ще один заступник губернатора Микола Безуглий - член АПУ.

Присутність трудовиків у політичному житті регіону майже непомітна.

Всі згадані партії і "Нова Україна" уклали угоди про співпрацю на регіональному рівні більш ніж 4 місяці тому, коли загальнонаціональні лідери цих організацій ще не заявили про створення "ТУНДРи" (зараз це об'єднання називається "За Єдину Україну").

Як повідомив 13 жовтня на прес-конференції лідер обласної НДП, заступник губернатора Володимир Шумілкин, їх об'єднання відкрите і для інших партій, в тому числі і лівих. Але в дійсності приєднання до нього комуністів і соціалістів практично неможливе. Стосовно правих - місцеві організації НРУ, УНР, КУН і ПРП ще у вересні оголосили про створення міського об'єднання "Нашої України". Але в них до створення передвиборного штабу справа ще не дійшла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування