Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У новій комедії Брюс Уілліс знову зіграє "поганого хлопця"

Субота, 13 жовтня 2001, 20:56
Потрібно зовсім небагато часу для того, щоб Ви закохалися у "Бандитів", але будьте обережні – кохання може бути тривалим.

Фільм, у якому знімаються Брюс Уілліс (Bruce Willis), Кейт Бленчетт (Cate Blanchett) та Біллі Боб Торнтон (Billy Bob Thornton) не може залишити байдужим нікого. Виконавці чоловічих ролей вже знайомі, а на багатогранний талант австралійки Кейт Бленчетт, героїні якої обридло її пустопорожнє життя разом з чоловіком, варто звернути увагу критичного глядача.

Фільм починається з двох нещасних героїв – Джо Блейка (Уілліс) та Террі Коллінса (Торнтон), - які грабують головний банк міста серед білого дня. Героїв оточує поліція і вони, стоячи перед своєю смертю, починають згадувати про те, що і хто довів їх до такої життєвої ситуації. І головною причиною, як Ви зрозуміли, і є жінка.

Завдячуючи Даррену Хеду (Darren Head), роль якого грає Боббі Слейтон (Bobby Slayton), - репортера американського таблоїду з жахливим нью-йоркським акцентом, ми переносимося на декілька днів назад, коли герої втекли з в'язниці, де сиділи за пограбування банків. Ремінісцентна сцена як ніколи важлива у цій картині.

Джо – відчайдушний хлопець, який те і робить що стріляє по всіх, то зліва, то справа. Але він так і не зустрів у житті привабливої жінки, яку б кохав довше ніж одну ніч. Террі – його антипод. Він філософ, завжди і все аналізує. Террі завжди говорить те, що думає, але у нього жодного разу не було дівчини.

Хлопці винайшли свій план пограбування банків. Навіщо іти у банк за грошима вдень, коли там повно народу? Потрібно прийти до менеджера банку вночі, викрасти його та його сім'ю, а потім прийти у банк до початку його роботи та вичистити всі гроші.

Саме коли хлопці приходять в гості до своєї першої жертви, і починається комедія. Сцена, коли злодії обідають разом з менеджером банку середньої руки, його істеричною дружиною та двома молодими дочками, яких до речі зіграли справжні донечки Уілліса, суперкомедійна і справді варта уваги.

Тут Джо та Террі знаходять компаньйона. Трой Гаріті (Troy Garity) грає угонщика машин Харві Полларда. Його заповітна мрія - стати каскадером. Значення цього героя у фільмі залишається незрозумілим протягом всієї картини, а в кінці стає зовсім не зрозуміло, для чого він був потрібен. Словом, ця роль одна з найслабших у фільмі.

Після того, як хлопці розділили між собою ділянки роботи з пограбування банку, у фільмі з'являється Кейт, яка на своєму автомобілі збиває Террі. Кейт саме залишила свого чоловіка, а Террі намагається викрасти її машину разом з нею. Але це зовсім невдалий день, невдала машина та невдала жінка. Бланчетт вривається у фільм, як торнадо, вона проходить червоною ниткою через весь фільм. Обидва чоловіка закохуються у неї, а вона у свою чергу чудово комбінує їх обох – розважний Террі та дієвий Джо.

Від цього моменту і до останньої хвилини фільму "бандити" виконують свою комедійну роль бездоганно, під керівництвом режисера Баррі Левінсона (Barry Levinson). Його відомі фільми - "Доброго ранку, В'єтнам" (1987) та "Гуляючи з собакою" (1997). Левінсон дає змогу своїм героям та характерам розвернутися у всій красі, він досліджує їх, надаючи їм якомога більше простору.

Творчий тандем Торнтон-Уілліс таки вдався. Власне, комедія-фарс не є візитною карткою Торнтона, і поруч із Уіллісом він здається трохи невпевненим, але це і додає парі довершеності. Коли три характери сходяться разом в одній сцені, вони стають тим чудовим кулінарним витвором, в якому змішані всі компоненти. І тут вся справа саме у Бленчетт. Вона ще раз довела те, що має талант у комедії, і є однією з найкращих актрис свого покоління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування