Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Емністі інтернешнл" закликала Верховного комісара ООН з прав людини посилити тиск на Україну

Понеділок, 15 жовтня 2001, 10:58
За даними міжнародної правозахисної організації "Емністі інтернешнл", в Україні не припиняються тортури й знущання над ув'язненими. Як було повідомлено в понеділок у Бонні, незважаючи на скасування смертної кари, ситуація з правами людини в Україні залишається незадовільною.

Правозахисники звертають увагу на знущання над ув'язненими в українських тюрмах. За даними "Емністі інтернешнл", в окремих випадках від тортур помирали в'язні. У заяві правозахисної організації згадано також насильство в українській армії, жертвами якого стають молоді солдати.

Крім того, "Емністі інтернешнл" знову наголосила на обмеженнях свободи слова в Україні. Протягом останніх років тиск на пресу в Україні зростає, вважають в організації. Кількох журналістів було смертельно травмовано під час злочинних нападів, більшість яких досі не розкрито. У справі журналіста Георгія Гонгадзе, "зникнення" якого, можливо, сталося за участі державних структур, не ведеться незалежне розслідування. У заяві зазначається, що "Емністі інтернешнл" закликала офіс Верховного комісара ООН з прав людини, а також Комітет ООН із запобігання тортурам посилити тиск на Україну.

Державні органи повинні захищати основні права громадян і притягувати до відповідальності винуватих у тортурах, а преса має працювати без перешкод, наголошує "Емністі інтернешнл". В понеділок у Женеві ситуацію в Україні розгляне Комітет ООН з прав людини.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування