Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бен Ладен готує радіоактивну бомбу

Понеділок, 15 жовтня 2001, 11:07
Британські спецслужби розслідують повідомлення про спроби Усами бен Ладена створити так звану "брудну атомну бомбу", яку можна було б використовувати в терористичних актах.

Це - пристрій на основі звичайної вибухівки, що розкидає над густонаселеними районами радіоактивні матеріали високої інтенсивності випромінювання.

Як пише лондонська газета "Санді таймс", про це власті Болгарії цього року інформував колишній співробітник тамтешньої розвідки, а нині бізнесмен Іван Іванов. Болгари повідомили про це британських колег.

Згідно з версією Іванова, представник бен Ладена запропонував йому за великі гроші створити компанію-ширму, яка б придбавала відпрацьоване ядерне паливо з болгарською АЕС в Козлодуї.

Він був потім запрошений до Пакистану, де в Пешаварі зустрівся з пакистанським ядерником, захопленим симпатиком бен Ладена, який поінформував його про деталі проекту "брудної атомної бомби".

Іванов стверджує, що зустрівся з самим бен Ладеном на релігійному мітингу в тому ж Пешаварі, причому терориста охороняли озброєні пакистанські солдати. Відрекомендований бен Ладену як "наш партнер з Східної Европи" Іванов здійснив за його запрошенням поїздку у віддалений гірський район на кордоні Пакистану з Китаєм. Там в них відбулася грунтовна бесіда.

Знайшовши момент, болгарський бізнесмен пригадав своє колишнє амплуа і включив портативну систему глобального позиціонування "Магеллан-310", що була у нього. За його словами, прилад показав, що вони знаходяться на китайській території.
Як говорить Іванов, він відмовився брати в терористів завдаток і під пристойним приводом повернувся на батьківщину, де негайно повідомив владу про пропозицію, яка йому була зроблена.

"Санді таймс", викладаючи цю історію, приводить думку про неї фахівців із західних розвідок, які вважають її такою, що "викликає довіру". Добре відомо, додає газета, що бен Ладен неодноразово публічно заявляв про бажання обзавестися зброєю масового знищення.

* Американці відмовилися вбити лідера талібів
* США ВІДНОВИЛИ УДАРИ ПО КАБУЛУ І КАНДАГАРУ
* В Європі проходять численні антивоєнні протести
* СИБІРСЬКА ВИРАЗКА ВИЯВЛЕНА В АВСТРІЇ, ТРЕТІЙ КРАЇНІ ПІСЛЯ США І ІТАЛІЇ
* Таліби знову відмовилися видати бен Ладена
* У Генуї госпіталізовано п'ятьох чоловік з підозрою на сибірську виразку
* У США - четвертий випадок захворювання на сибірську виразку. Країна в паніці
* Американці, які живуть в хмарочосах, скуповують парашути
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування