Захворювання сибіркою – наслідки теракту

Понеділок, 15 жовтня 2001, 11:35
Міністр охорони здоров'я США Томмі Томпсон виходить з того, що випадки інфікування сибіркою є наслідком терористичного акту.

Зв'язок з організацією "Аль-Каїда" Усами бен Ладена, однак, поки що не встановлений. З 4 жовтня в США 12 осіб або захворіли на сибірку, або ж мали контакт із збудниками хвороби. У неділю "Амерікен медіа" у Флориді повідомила про інфікування сибіркою ще п'яти працівників цієї фірми.

У Нью-Йорку помічені ознаки хвороби в другого працівника телекомпанії "Ен-Бі-Сі". Як до "Амерікен медіа", так і до "Ен-Бі-Сі" незадовго до того надійшли підозрілі листи. Страх перед можливими збудниками сибірки викликав збої в роботі в аеропортах Відня та Ріо-де-Жанейро після того, як там було знайдено підозрілий порошок.

Експерти ФБР вважають, що їм вдалося встановити безперечний зв'язок між терактами 11 вересня в Нью-Йорку і Вашингтоні з недавніми випадками виявлення бактерій сибірської виразки.

Як повідомляє газета "Майамі геральд", яка видається в штаті Флоріда, дружина головного редактора газети "Сан", в якій працював померлий днями від сибірської виразки фоторедактор Роберт Стюарт, здала у вересні одну з квартир в оренду двом учасникам нещодавніх терактів в США. Це - перший доказ зв'язку спалаху захворювань з терористами.

ФБР вважає, що квартира була здана Марвану Аль-Чеххи і Саїду аль-Гамди. Перший з них знаходився на борту літака "Боїнг-767" авіакомпанії "Юнайтед ерлайнз", який був направлений у другий хмарочос Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. А другий орендар був в авіалайнері, який впав поблизу міста Піттсбурга, штат Пенсільванія.

Серед співробітників газети "Сан" зареєстровані вже 8 випадків захворювання сибірською виразкою.

"Німецька хвиля, BBC

* В Британії запроваджено цензуру
* Захворювання сибіркою – наслідки теракту
* Бен Ладен готує радіоактивну бомбу
* Американці відмовилися вбити лідера талібів
* США ВІДНОВИЛИ УДАРИ ПО КАБУЛУ І КАНДАГАРУ
* В Європі проходять численні антивоєнні протести
* СИБІРСЬКА ВИРАЗКА ВИЯВЛЕНА В АВСТРІЇ, ТРЕТІЙ КРАЇНІ ПІСЛЯ США І ІТАЛІЇ
* Таліби знову відмовилися видати бен Ладена
* У Генуї госпіталізовано п'ятьох чоловік з підозрою на сибірську виразку
* У США - четвертий випадок захворювання на сибірську виразку. Країна в паніці
* Американці, які живуть в хмарочосах, скуповують парашути
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News