Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Моє дзеркальце, скажи, хто найвпливовіша жінка у світі?

Понеділок, 15 жовтня 2001, 12:53
Журнал Forbes опублікував список 50 найвпливовіших ділових жінок світу. Примітно те, що у трійці "сильніших" опинилася представниця Сходу, таким чином повністю спростувавши міф про нерівноправ'я жінки на Сході.

 
 
А найвпливовішою діловою жінкою стала Марджорі Скардіно, президент компанії Pearson, яка видає Fіnancіal Tіmes і The Economіst. Друга - Анн Лаверджон, президент французької державної монополії Cogema, що займається атомною енергетикою. На третьому місці - Мері Ма з Гонконгу, менеджер Legend - одного з найбільших постачальників комп'ютерів.

В Америці найвпливовішими визнані Карлі Фьоріна, президент Hewlett-Paсkard, Мег Уітмен - президент інтернет-аукціону еBay, Опра Уінфрі - телеведуча і голова Harpo Іntertaіnment.

Укладачі списку відзначають, що в усьому світі росте відсоток жінок, які працюють на ключових посадах. Зараз у Британії, наприклад, 25% менеджерів - жінки, хоча ще 10 років тому їхня частка була менше ніж 10%.

Збільшилася частка жінок, які працюють у галузях, що традиційно вважалися "чоловічими": Анн Лаверджон керує всією французькою атомною енергетикою, Марія Сільвія Маркіш очолює найбільшу бразильську сталеливарну компанію Sіderurgіca Natіonal, Сарі Балдауф - шеф інфраструктури Nokіa.

Крім цього, якщо раніш у компаніях, які вважалися "сімейним бізнесом" жінки були, як правило, ізольовані від прийняття ключових рішень, то зараз вони більше ніж будь-коли, визначають стратегію і тактику.

Рейтинг розвінчує міф про відсутність амбіцій у східних жінок: у списку - 8 китаянок, представниці Японії, Сінгапуру, Малайзії, Індії і Туреччині. Більше за всіх у списку англійок - 10, француженок - 4, три мешканки Канади. Українок у списку немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування