МОРОЗ НІКОЛИ НЕ ПІДТРИМУВАВ ЛАЗАРЕНКА І ГОТОВИЙ ДОВЕСТИ ЦЕ В СУДІ

Понеділок, 15 жовтня 2001, 13:35
Печерський місцевий суд Києва в п'ятницю, 19 жовтня, розгляне позов лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза до генерального прокурора країни Михайла Потебенька про захист честі, гідності і ділової репутації.

В позові лідера Соцпартії зазначається, що 15 лютого 2001 року Потебенько направив до Верховної Ради лист, в якому виклав "неправдиву інформацію щодо Мороза". Зокрема, в листі вказується: "Як відомо, в свій час депутат Мороз в сесійному залі досить активно захищав Лазаренка, переконуючи народних депутатів у його непричетності до злочину". Мороз заявляє, що це - "неправдиві, надумані відомості".

Неправдивою лідер СПУ називає також інформацію, наведену в листі, про те, що ніби він особисто виявляв особливу зацікавленість в організації пікетування місця відпочинку генпрокурора в період відпустки, а також зазначає, що жодного відношення до цього пікетування не мав, "не кажучи вже про вияв особистої активності".

За словами Мороза, викладені в листі відомості завдають його гідності і діловій репутації шкоди, яка полягає в тому, що Потебенько подав громадськості лідера соціалістів "як особу з низькими моральними якостями, людиною, яка покриває злодійство, захищає злочинців, посягає на нормальний відпочинок генпрокурора".

На підставі чинного законодавства Мороз просив суд винести рішення, яке зобов'язало б відповідача письмово спростувати відомості, наведені у листі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування