Футбол. "Шахтар" втрачає Прокопенка, а "Дніпро" залишив Федоренко

Понеділок, 15 жовтня 2001, 13:42
Тренерських перестановок на вихідні дні зазнали два провідні клуби України - донецький "Шахтар" та дніпропетровський "Дніпро". Віктор Прокопенко з другої спроби все ж-таки пішов у відставку, а Миколу Федоренка звільнили з його посади з формулюванням "тимчасово".

Але ці кадрові перестановки мають різні наслідки для обох тренерів. По-перше, вже екс-тренер "Шахтаря" залишиться в команді, оскільки йому запропоновано зайняти посаду віце-президента команди. Перехід Віктора Прокопенка з тренерської діяльності на організаційну, як дві краплі води схожий на відхід з тренерського містка київського "Динамо" на посаду віце-президента команди Йожефа Сабо, але це все не так важливо. Його ж заява про звільнення пов'язана, найімовірніше, з останніми невдачами клубу. Так, "Шахтар" надто швидко вилетів з єврокубкових турнірів, та й в чемпіонаті України "Шахтар" дозволив динамівцям Києва зрівнятися з ним за очками.

Про те, що Прокопенко залишиться в команді, президент "Шахтаря" Рінат Ахметов повідомив на прес-конференції, яка була присвячена цій події.

В той же час, Прокопенко, відповідаючи на питання журналістів, чи не збирається він балотуватися на посаду головного тренера збірної України,сказав наступне: "Я взагалі не розумію, як можна пропонувати самому свою кандидатуру на таку відповідальну посаду? В усіх країнах претендентів на цю посаду відбирають фахівці. А самому висуватися - це, по-моєму, просто нескромно".

Прокопенко не уточнив, хто змінить його на посаді наставника "Шахтаря", але не виключив, що його спадкоємцем може стати фахівець із Західної Європи. Хоча, на думку екс-тренера гірників, він йому не позаздрить - через мовний бар'єр, тому що на Заході проблема з тренерами, що володіють російською , не говорячи вже про українську, котрої, до речі, не розуміє і переважна більшість гравців "Шахтаря".

Ситуація ж з відставкою Миколи Федоренка з посади головного тренера "Дніпра" виглядає дещо яснішою. За повідомленням порталу "Спорт-Експрес" Федоренку вже навіть знайшли заміну. Офіційні ж представники команди поки що ніяк не коментують свого рішення. Проте можна здогадатися, що це пов'язано з нічиєю в останньому турі з "Кривбасом", якої "досяг" бронзовий призер чемпіонату України.

Керувати командою в матчах, що залишилися до зимової паузи, буде відомий у минулому футболіст "Дніпра" Олександр Лисенко.

Стало відомо, що в дніпропетровський клуб майже зі 100% вірогідністю повернеться Євгеній Кучеревский, який у даний момент керує московською командою "Торпедо-ЗІЛ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування