Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко риє яму НДП

Понеділок, 15 жовтня 2001, 13:55
Лідер НДП Валерій Пустовойтенко став джерелом розколу в партії. Дискусія щодо місця НДП у майбутніх виборах стала публічною. Не останні члени партії Плющ та Безсмертний висловлюються за блокування та ставлять під сумнів керівництво партією міністра транспорта та екс-прем'єра. Іван Плющ, наприклад, вважає "неминучим" розкол в НДП, якщо партія відмовиться піти на вибори у блоці.

"В НДП неможливий розкол, якщо партія зрозуміє, що її місце у блоці. Якщо така думка буде проігнорована, то розкол буде неминучим", заявив Плющ в інтерв'ю УП.

Лінія розколу партії проходить на позиції Пустовойтенка. Він, за словами Плюща, вважає партію "самодостатньою". Сам спікер бачить місце НДП у коаліції "За Єдину Україну" (екс-ТУНДРА).

Інший активний член фракції Народно-демократичної партії, постійний представник президента в парламенті Роман Безсмертний теж висловив своє "фе" з приводу нещодавніх заяв Пустовойтенка. Він здивований його словами про свій вихід з партії. Для нього такі заяви лідера НДП Валерія Пустовойтенка, які прозвучали в деяких ЗМІ, "були новиною".

Відповідаючи на питання журналістів про його співпрацю з блоком "Наша Україна" на чолі з Віктором Ющенком, Безсмертний підтвердив, що працює з лідером цього блоку, однак "формального статусу в якості керівника штабу поки не має".

Він заявив, що з урахуванням нинішньої політичної ситуації хотів би працювати в цьому блоці. "Я, в принципі, не бачу розходжень між моєю позицією і позицією багатьох, хто є в цьому блоці", - сказав Безсмертний.

За словами депутата, "ситуація, яка виникла після таких заяв лідера партії, змушує його замислитися над політичною перспективою". При цьому він висловив думку про те, що для нього говорити про самостійну політичну кар'єру поки що передчасно.

Безсмертний пояснив, що майбутні вибори до парламенту - це вибори, передусім, блоків і пошук компромісів. На його думку, в нинішній ситуації найголовніше, щоб політичні сили змогли знайти компроміс і вийти на парламентські вибори об'єднаними.

Тим часом, Безсмертний не дав прямої відповіді на запитання журналістів про те, чи вважає він, що можна залишатися у фракції НДП і очолювати виборчий штаб Ющенка. "На це питання я дам відповідь через деякий час", - цитує Безсмертного Інтерфакс-Україна.

Цікаво, що співробітництво Безсмертного з Ющенком підтримує Плющ. "Те, що Роман Петрович як чоловік, який знає і має і теоретичний, і практичний досвід передвиборчих кампаній, [допоможе Ющенку у формуванні блоку] я тільки одобряю".

Раніше під час перебування у Донецьку Пустовойтенко заявив, що Безсмертний збирається покинути партію у зв'язку з його наміром очолити передвиборчий штаб "Нашої України". За допомогою того ж Ющенка, Безсмертний розмірковує над тим, щоб розпочати самостійну політичну діяльність, додав Пустовойтенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...