Дем'яненко про гру з "Ліверпулем"

Понеділок, 15 жовтня 2001, 17:32
На передматчевій прес-конференції, як і перед грою в Києві з "Боавіштою", зі сторони "Динамо" був присутній один з тренерів "Динамо" та запрошений футболіст чемпіонів України, цього разу - Горан Гавранчіч. Відзначимо, що спочатку планувалося, що в прес-конференції візьме участь і Лобановський, але, знову ж-таки, за команду прийшлося віддуватися Анатолію Дем'яненку.

- Команда зібралася після збірної 7 числа і вела підготовку до завтрашньої гри у матчі чемпіонату України. Готувалися в звичайному режимі, нічого нового не було. Вчора заїхали на свою базу, і йде підготовка до завтрашньої гри. До матчу готується 19 чоловік, а склад буде визначено в день гри.


- У ті часи, коли ви грали за "Динамо", гра в обороні була наріжним каменем усіх досягнень вашого клубу. Чи не вважаєте ви, що якщо "Динамо" вдасться відстояти свої ворота "на нуль", то результат буде більш сприятливим , ніж був дотепер?

- Важко так відразу сказати... Адже футбол не стоїть на місці. Тим більше, ви розумієте, що команда зараз в стадії становлення, багато молодих гравців. Можливо, у тому числі і з цієї причини, в поточному розіграші Ліги чемпіонів ми пропустили м'ячі. Необов'язково їх було пропускати, ви самі бачили, які голи нам забивали. Тому, звичайно, помилки в обороні були. Але ми працюємо, працюємо.

- Оцініть гру Реви в Ужгороді і наскільки готовий Гусин?

- Ми вважаємо , що в Ужгороді Рева зіграв добре. Не знаємо, хто займе місце у воротах у матчі проти "Ліверпуля", визначимо завтра, склад ми завжди визначаємо в день гри. Гусин теж досить непогано відіграв. Подивимося. Будемо запитувати гравців, чи беруться вони за гру, чи готові грати. Тому що чемпіонат України - це одне, а Ліга чемпіонів - це зовсім інше, там зовсім інші швидкості, зовсім інша віддача.

- А весь матч Гусин ще не в змозі зіграти?

- Якщо буде братися за гру, значить повинен бути готовий грати весь матч. Якщо ні, то може буде в запасі, можливо, випустимо. Якщо людина береться за гру, то вона повинна розуміти, що в такому випадку тренери і команда на нього розраховують протягом усіх 90 хвилин матчу.

- Горан, ви пропустили матч в Ужгороді , у вас була мікротравма. Як ви себе почуваєте? І який психологічний стан в команді?

- Так, у мене була трамва, але зараз я тренуюся в основній групі, і, думаю, що зараз я повністю готовий. Але в нас ще буде два тренування , після них можна буде більш точно оцінити ступінь моєї готовності до матчу з "Ліверпулем". Я можу сказати, що ми готові, але попереду в нас два тренування.

- У нас є бажання. Ми невдало зіграли з "Боруссією" і "Боавіштою". Не можу сказати, що ми невдало зіграли в Англії з "Ліверпулем", але результат був поганим. Але я думаю, що завтра потрібно показати гарну гру, показати жураналістам, людям України, що ця нова команда "Динамо" може вдало зіграти з такими командами як "Ліверпуль".

- Коли московський "Спартак" закінчив перше коло Ліги чемпіонів з одним очком , російська преса оголосила, що він має мінімальні шанси для продовження боротьби в другому колі. У киян ситуація аналогічна. Чи означає це, що якоюсь мірою завтрашній матч буде моментом істини для "Динамо"?

- (Посміхається). Ви знаєте, наші завдання в кожному матчі - виходити і цілком віддаватися грі, щоб команда показувала свою гру і свій рівень. Постаратися добре зіграти і домогтися результату. Ми будемо грати до кінця, незалежно від того, скільки в нас очок і який вид має турнірна таблиця. Найголовніше - виходити і сумлінно відпрацьовувати свою справу , якій ти себе присвятив.

- Горан, а як тобі взагалі "Ліверпуль"?

- Це гарна команда, у якій є імена. Мені сподобалося грати проти "Ліверпуля" У мене було відчуття, що нам під силу обіграти цю команду. Коли грав проти "Боруссії", то було набагато сутужніше, і, проте, в тім матчі ми зіграли внічию, а "Ліверпулю " програли. Ну що ж, так вийшло, завтра в нас буде ще одна можливість показати себе в грі проти них.

- Завтра в складі "Ліверпуля" не буде багатьох провідних гравців. Чи додає це впевненості нашій команді?

- Я не думаю, що це якось вплине на ситуацію. Хто завтра зіграє, я не знаю Я ще раз повторюся, що думаю, насамперед, про свою гру за себе і гру своєї команди.

- Анатолій Дем'яненко.: - Я можу додати. Як це "багатьох гравців"? Я думаю, що в них досить багато гарних гравців (чоловік 20-22, якщо не помиляюся). У цій команді всі люди з ім'ям , які ставали в різних клубах чемпіонами. Дуже солідні футболісти. Тому якщо не буде 3-4 чоловік, те це не вплине на гру команди в цілому жодним чином, тому що команда дуже збалансована і дуже хороша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News