Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про те, що насправді можна побачити у диму, і що сказав Буш Хіларі Клінтон, знають "Міські легенди"

Понеділок, 15 жовтня 2001, 17:45
Ви чули про те, що 11 вересня, коли почали падати будівлі Всесвітнього торгового центру, один офісний працівник схопив дошку і по висхідних потоках повітря спустився на ній з 92-го поверху. Він зламав собі тільки одну кістку і подряпався, але залишився живши?

Так ось, - "Це неправда", відповідає на це сайт "Міські легенди" (www.snopes.com). Незвичайна робота американського ресурсу - збирати чутки і спростовувати їх, повідомляє КоммерсантЪ.Ру.

 
 
За останній місяць snopes.com доводиться возитися переважно з легендами, які присвячені подіям 11 вересня. Ось, наприклад, повідомляють: у момент вибуху у клубах диму, коли горів Торгівельний центр, було виразно видно обличчя Сатани. Очевидці пропонують два пояснення: або терористи були в змові з дияволом, або сам центр був земною домівкою Люцифера.

"Всяке буває, - реагує snopes.com,- але, швидше за все, мова йде про так звану парейдолію – здатність людини до виділення певних зображень в хаотичних структурах на зразок хмар або вогню".

А ще кажуть, що Нострадамус передбачав падіння Всесвітнього торгівельного центру і початок третьої світової війни після того "як впадуть близнюки, уражені вогненними птахами". Також єресь, говорить snopes.com. Нострадамус не говорив такого, він навіть приблизної дати не назвав. Якийсь розумник просто з'єднав чотири строчки з писань французького лікаря (Нострадамус був насамперед лікарем, чий трактат про користь варення для потенції відомий у всьому світі) в один катрен. Але насправді його і не існує в природі.

А ще кажуть, що Джордж Буш якось сказав: "Я не маю наміру запускати ракети вартістю $2 млн, щоб зруйнувати намет за $10 або влучити верблюду в задницю". "Чистісінька правда, - відзначає snopes.com. - Президент вимовив цю фразу 13 вересня на зустрічі в Овальному кабінеті з сенатором Хіларі Клінтон".

Проте, є у американців й інші тривоги. Минулого тижня жителі США боялися невідомого зловмисника, що розсилає поштою губки, заражені смертоносним вірусом krlingerman ("Немає такого вірусу", - повідомляє snopes.com). Інший випадок: днями парубок з Денвера купив пляшку з соком, випив її і виявив на дні відрізаний людський пеніс довжиною три фути - жах ("Неправда")!

А є і такі спростування для любителів тварин: у Нью-Йорку ніби виявилася група злочинних японців, яка торгує "кошенятами бонсай". Для виготовлення цього товару новонароджене кошеня засовують у скляну банку. Кошеня виростає, приймає форму банки і втрачає можливість вибратися з своєї в'язниці. Дуже зручно: і домашня тварина у вас є, і турбот ніяких - тільки годуй його три рази на день через трубочку та пил з банки витирай.

"Нісенітниця, - дає оцінку цій плітці snopes.com. - ФБР провело розслідування, факти не підтвердилися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...