Україна буде пускати представників арабського світу тільки після face-control в МЗС

Вівторок, 16 жовтня 2001, 14:55
Міністерство закордонних справ України посилює контроль над видачею в'їзних віз громадянам країн Ближнього і Середнього Сходу, а також Північної Африки. Рішення про це прийняте у понеділок, повідомив у вівторок на брифінгу в МЗС заступник начальника прес-служби зовнішньополітичного відомства України Валерій Джигун.

З його слів, всім дипломатичним представництвам України за кордоном заборонена видача віз для в'їзду в Україну громадянам цих країн без дозволу департаменту консульської служби українського МЗС. Джигун підкреслив, що таке рішення прийняте у зв'язку з напруженим міжнародним станом і загрозою дестабілізації ситуації в окремих регіонах світу внаслідок терактів.

Міністерство закордонних справ також спростувало інформацію про евакуацію дипломатичних представництв країни з Пакистану, Іраку і Сирії.

У вівторок член фракції Народно-демократичної партії, представник Кабінету міністрів в Верховній Раді Олег Зарубінський запропонував ряд заходів по посиленню безпеки України в зв'язку із збільшенням притоку нелегальних мігрантів.

На його думку, у нинішній ситуації необхідно виробити єдину централізовану систему обліку міграційних потоків і створити відповідний банк даних. Депутат також закликав колег врахувати у проекті бюдежту-2002 відповідні витрати на депортацію нелегалів, направивши ці кошти до місцевих бюджетів. Крім цього, він висловився за посилення співпраці з іноземними представництвами і міжнародними організаціями, зокрема, РФ, через кордон з якою, з його слів, йде основний потік мігрантів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування