Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська ракета могла збити Ту-154 по наведенню "невідомого локатора"

Вівторок, 16 жовтня 2001, 15:41
Член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Георгій Манчуленко не відкидає, що ракета С-200, яка вразила російський пасажирський літак Ту-154 над Чорним морем, була направлена "невідомим локатором".

Таку думку він висловив на прес-конференції представників фракції Українського Народного Руху "Катастрофа Ту-154. Нова загроза національній безпеці України", що відбулася в кулуарах парламенту.

Манчуленко підкреслив, що зенітний ракетний комплекс С-200 "напівактивна" система, і "без підсвічування радіолокатором ракета не уражає мету", передає слова Манчуленка "Інтерфакс-Україна".

Він також не виключив, що таку акцію могли спланувати спецслужби, правда, не назвав, яких країн. При цьому він висловив думку, що така операція могла бути пов'язана з проблемами на Кавказі, а також останніми подіями в Грузії.

У зв'язку з цим Манчуленко заявив, що Україні необхідно принципово скоректувати акценти в сфері військової політики і реформування Збройних сил. Для цього в бюджеті на 2002 рік необхідно передбачити збільшення фінансування науково-дослідних робіт у цій сфері.

Крім цього, підкреслив Манчуленко, необхідно збільшити фінансування розвідувальних структур країни, насамперед, військової розвідки, зосередити основну увагу на розвитку високомобільних, аеромобільних військ, морської піхоти, військ спеціального призначення. Важливим також є створення сил спеціальних операцій, оскільки саме вони беруть участь в таких конфліктах як афганський, заявив він.

У свою чергу, лідер УНР Юрій Костенко, який брав участь в прес-конференції, заявив, що фракція збирається надати парламенту проект закону про суспільний контроль над Збройними силами, і заявив, що посаду міністра оборони повинна обіймати цивільна людина.

Глава Союзу офіцерів України, віце-адмірал Борис Кожин заявив, що фракція УНР буде вимагати збільшення фінансування армії в бюджеті-2002 на 100% від мінімальних потреб, оскільки зараз, відзначив він, бюджет покриває витрати ВР лише на 35-40% від мінімальних потреб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування