Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько залишається прокурором. Про те, як комуністи готуються до кампанії

Вівторок, 16 жовтня 2001, 16:09
"Абсолютна неправда! Хто і навіщо розповсюджує ці чутки? Кому це вигідно, не розумію?" - реакція завжди витриманого Георгія Крючкова на невинне запитання про те, чи правда Генпрокурор Михайло Потебенько йде у першій п'ятірці за списком Компартії. "Я достовірно знаю, що це неправда. Такого запитання не було, і воно ніколи не виникало. Жодних навіть консультацій з цього приводу не було", відмовлявся Крючков.

Зауважимо, що підстав для підозрювань Михайла Потебенька в бажанні стати комуністичним депутатом, було чимало. Чутки про це, що то втихали, то виникали з новою силою, ходили парламентом майже півроку. Сам Потебенько був помічений у вівторок - тинявся без діла парламентом, вшановуючи своєю увагою виключно комуністичних депутатів. Що вже є підозрілим.

Шкода, що він все ж-таки не піде в депутати. Доведеться всім нам терпіти його на місці ланцюгового пса (не плутати з пресою!) президента. А який був би комуністичний депутат!

Як пояснив Крючков, у комуністів, як, проте, і у всіх інших, все ще не ясно з тим, хто увійде до першої п'ятірки. "Швидше за все, список очолить Симоненко, інакше його не зрозуміють", припустив він. Сам Крючков в депутати більше не збирається - "Вік, бачте, - 72 роки вже".

З'їзд КПУ, на якому і буде затверджено список, відкладається на невизначений час. Спочатку він був призначений на 20 жовтня, якщо б виборча компанія почалася згідно з термінами, визначеними нинішнім законом про вибори. Тепер ясно тільки одне - з'їзд відбудеться наступного тижня після оголошення про початок виборчої компанії.

Тут комуністи, як стверджує Крючков, "виявлять твердість і принциповість" - вони виступають за максимальні терміни виборчої кампанії, щоб урівняти всіх учасників передвиборної гонки в правах.

"Хто зараз займається виборчою компанією? Семиноженко, Пустовойтенко, Азаров… ", - говорить Крючков. Не так давно він направив депутатський запит до Центрвиборчкому з приводу законності участі глави Державної податкової адміністрації Миколи Азарова у виборчій кампанії. Крючкову, як і багатьом іншим, здалося, що Микола Янович користується, скажемо так, своїм авторитетом, для, наприклад, поповнення рядів партії Регіонів.

ЦВК відповіла просто і ясно. Кампанія не почалася, а значить і немає порушення закону. "Не існує законодавчої заборони на агітацію в якій-небудь формі до початку виборчої кампанії". Відповідь цю потрібно тлумачити так - поки ЦВК не дала старту для початку передвиборчої гонки, всі посадові особи можуть донесхочу займатися агітацією і пропагандою, крутити будь-які ролики по телевізору і на радіо, і все це - на абсолютно законних підставах.

Не важко зрозуміти, чому всі так звані центристські партії, представлені в парламенті, так обстоюють 90 днів. Тому що для них - це не той день, з якого все дозволяється, а день, з якого багато чого заборонено.

"Тому ми виступаємо за 170 днів виборчої кампанії. Можливо, ми взагалі утримаємося від голосування. Ми з самого спочатку виступали тільки за пропорційну систему виборів. Ми - послідовні і передбачувані, щоб ви про нас не говорили".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування