"Ліві" подали свій варіант закону про вибори

Вівторок, 16 жовтня 2001, 18:36
Члени фракції "Лівий центр" внесли до секретаріату Верховної Ради для реєстрації новий варіант закону про вибори народних депутатів, підготовлений представниками Соцпартії у парламенті.

Як повідомив лідер СПУ Олександр Мороз, цей законодавчий акт увібрав у себе все краще щодо організації виборів, які є в законі, який заветовано президентом України.

Мороз підкреслив, що у законопроекті також пропонується ввести принципи виборчої кампанії, застосовані у Польщі, зокрема, пропорційну систему виборів з визначенням списку партій виборцями, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дивно, але в апараті (парламенту) намагаються не реєструвати цей закон", - відзначив Мороз, підкресливши, що звернувся до співробітників апарату з вимогою негайно зробити це.

Мороз сказав, якщо Верховна Рада у четвер не підтримає у новій редакції закон, відносно якого глава держави скористався правом вето, то фракція "Лівий центр" збирається наполягати на включенні у порядок денний свого законопроекту.

Як повідомлялося, 13 вересня парламент України прийняв нову редакцію закону про вибори, погодившись з президентом і переглянувши співвідношення депутатів, які обираються за партійними списками і в мажоритарних округах, з 75% на користь партій і 25% округів на співвідношення 50% на 50%. Однак, 4 жовтня президент скористався правом вето і повернув закон зі своїми зауваженнями до парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування