Українські єврооблігації досягли максимуму

Вівторок, 16 жовтня 2001, 20:35
Курси українських єврооблігацій, номінованих у доларах, на Франкфуртській біржі у п'ятницю росли третій день підряд і досягли $87,75, що є історичним максимумом за весь час котування цих цінних паперів.

З середи зростання курсу становило $3,75, при цьому в п'ятницю - $2,25, однак обсяг торгів знизився з 35 тис. облігацій, днем раніше, - до 10 тис.

На Берлінській і Дюссельдорфській біржах курси доларових українських єврооблігацій також зросли відповідно до $86 і $87, однак операції з ними не укладалися.

За словами учасника ринку, курс українських єврооблігацій, які номіновані в євро і найбільше продаються на німецьких біржах, на Франкфуртській біржі у п'ятницю зріс четвертий день поспіль і досяг рівня EUR85,5 у порівнянні з EUR83,5 в понеділок і EUR85 - в четвер.

Вже з самого ранку на хвилі великих покупок, в загальній сумі майже 1,65 млн. облігацій, їх курс виріс до EUR85,5. Після цього обсяги операцій істотно скоротилися, і після незначних коливань курс закріпився на досягнутому ранком рівні.

За словами оператора, в п'ятницю обсяг торгів знову виріс до рекордно високого в цьому році значення - 1,79 млн. облігацій, у порівнянні з 1,58 млн. днем раніше.

На інших біржах курс українських єврооблігацій в п'ятницю також виріс і становив EUR85-EUR85,5, однак операції були зафіксовані лише на Берлінській фондовій біржі. Їх обсяг становив 5 тис. облігацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...