Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Епідемію "сибірки" організувала якась держава?

Середа, 17 жовтня 2001, 11:58
США підозрюють, що за поширенням бацил сибірської виразки стоїть мільйонер-терорист Усама бен Ладен, однак в них немає конкретних доказів для висунення остаточного обвинувачення. Про це заявив офіційний представник Білого дому Арі Флейшер.

"Адміністрація вивчає всі свідоцтва, - сказав він. - Сибірська виразка - надто рідкісне захворювання. Одночасна поява всіх цих випадків викликає зростаючу тривогу".

За його словами, влада США підозрюють деякі іноземні держави у причетності до цієї історії, "але поки що немає конкретних доказів, які дозволяють про це говорити".

Можливо, підставу для такої заяви дало виявлення слідчими точного складу порошку в листі, відправленому лідеру демократичної більшості в Сенаті Тому Дешлу. У конверті знаходилася субстанція, що містила високу концентрацію бацил сибірської виразки, повідомляє телекомпанія АВС з посиланням на джерела у керівництві слідчих органів.

Вміст був розрахований на те, щоб розповсюдитися в повітрі і вразити велику кількість людей. Для його виготовлення потрібне спеціальне обладнання. Його якість відповідає "рівню військових зразків", що наводить на думку, що порошок був вироблений в добре обладнаній лабораторії, на передовому обладнанні, можливо, це вимагає підтримки на державному рівні. "Це не аматори", - цитує ABC слова одного з своїх джерел.

Встановлено також, що цей лист і той, який адресувався телекомпанії ABC, були відправлені з одного місця - Трентону в штаті Нью-Джерсі, а адреса на конвертах написана однією рукою.

Тексти, які супроводжували порошок, були вельми агресивними, містили загрози і хвалу Аллаху.

Тим часом 7-місячна дитина - син одного з продюсерів телекомпанії ABC, госпіталізований з ознаками шкіряного варіанту сибірської виразки, був виписаний з лікарні. Його продовжують лікувати з використанням відповідного антибіотика.

У США повсюди трапляються випадки появи підозрілих порошків, для перевірки евакуйовуються співробітники різних установ. Це сталося в одному з будинків Сенату, у приміщеннях газети USAToday, Національного управління з аеронавтики і освоєння космічного простору (НАСА) і інших місцях.

Перевіряються також поштові службовці, які обробляли підозрілі конверти. За даними ФБР, усього в країні з 1 жовтня зареєстровано більше ніж 2,3 тис. повідомлень про підозрілі випадки, пов'язані з сибірською виразкою.

Паніка охоплює не тільки США, але і інші країни. Однак поки лише в США аналіз сумнівного вмісту іноді підтверджує наявність бацил сибірської виразки.

Інтерфакс

* Епідемію "сибірки" організувала якась держава?
* Американці завдали могутнього удару по Афганістану. Загинули 5 чоловік. Усама бен Ладен не постраждав
* Бацили сибірської виразки можуть бути з колишніх радянських лабораторій - думка експерта
* ФБР виходить на зв'язок між сибірською виразкою і терористами. У вівторок заразилася дитина
* США покінчать з бен Ладеном протягом 30 днів
* Після того, як військові США "пощадили" муллу Омара, Буш вирішив командувати загонами спецпризначення сам
* У будівлю відомства федерального канцлера Німеччини прийшла посилка з білим порошком
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування