Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Люди ще втомляться від війни з тероризмом" – Буш

Четвер, 18 жовтня 2001, 10:28
Президент Джордж Буш не виключає, що військова кампанія США проти міжнародного тероризму вийде за межі Афганістану і розповсюдиться на території інших країн, які надають підтримку екстремістам.

"Існує низка театрів військових дій, і як тільки хтось починає тероризувати законні уряди, необхідно розпочинати війну", - заявив американський президент в інтерв'ю провідним ЗМІ Азіатсько-Тихоокеанського регіону перед сьогоднішнім від'їздом на майбутній самміт АТЕС.

Згідно з прогнозом глави Білого дому, такі бойові дії можуть розтягнутися більш ніж на два роки. "Зверніть увагу на мої слова - люди ще втомляться від війни з тероризмом", - додав він.

В той же час американський президент зазначив, що нинішня операція в Афганістані, за оцінкою Буша, може бути завершена і в більш короткі терміни. "Можливо, військові дії на афганському театрі займуть менше часу. Хто знає..." - констатував керівник вашингтонської адміністрації. "Однак, ми терплячі", - додав він.

Джордж Буш повідомив, що збирається скористатися представницьким міжнародним форумом в Шанхаї для зміцнення міжнародної антитерористичної коаліції, що створюється США і надає своїй поїздці велике значення.

"Думаю, для мене важливо поїхати, щоб обговорити питання, пов'язані не тільки з нашими економічними інтересами і двосторонніми зв'язками, але і з боротьбою проти тероризму", - підкреслив він.

Планується, що Буш проведе за межами Сполучених Штатів п'ять днів. Прес-секретар Білого будинку Арі Флайшер завірив, що ніяких проблем з інформуванням Буша про хід операції в Афганістані не виникне. Завдяки засобам зв'язку, що є у президента, "він знаходитиметься в постійному контакті" з керівництвом свого кабінету, уточнив Флайшер. Він також висловив упевненість в тому, що американському лідеру буде забезпечена на самміті повна безпека.

Шанхаю, де зараз вчиняються безпрецедентні заходи безпеки, "вже точно не підходить визначення небезпечного місця", заявив Флайшер.

Разом з тим сам президент визнав, що покидає Америку в складний для неї час. "З іншого боку, - помітив Буш... - моїй нації важливо бачити, що я виїжджаю, оскільки міжнародні відносини - це, як і раніше, дуже важливий чинник, що дозволяє зробити світ більш безпечним".

НТВ.ру

* Духовний лідер Талібів втратив свій вплив
* США і Великобританія по-різному бачать тактику війни в Афганістані
* Поліція обшукала будинок голови палати представників Конгресу США
* США ЗБИРАЮТЬСЯ БОМБИТИ СОМАЛІ, А ТАКОЖ АЛЖИР І ЙЕМЕН
* В офісі губернатора штату Джорджа Патакі виявлені спори сибірської виразки
* Таліби передали США нову пропозицію про видачу Усами Бен Ладена
* Перевірки на сибирку провели ще 7 країн світу. У США хворіють 42 людини
* У зв'язку із захворюванням 20-х співробітників на сибірську виразку, сенат США оголосив тижневу перерву
* Більшість терористів, які діяли 11 вересня, не знали, що мають загинути в ході терактів
* CNN звернулася до бен Ладена з питаннями
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування