США і Великобританія по-різному бачать тактику війни в Афганістані

Четвер, 18 жовтня 2001, 10:43
Між керівниками збройних сил США і Великобританії намітилися серйозні розбіжності у питаннях ведення повітряної війни проти Афганістану.

Кульмінацією цих суперечок, за даними газети Daily Telegraph, стали саркастичні коментарі міністра оборони США Дональда Рамсфелда до попередження начальника британського штабу оборони адмірала сера Майкла Бойса, які лондонська газета розцінює як "щонайменше нетактовні".

Адмірал сказав днями, що військові дії в Афганістані, в яких його країна бере участь разом з США, "можуть затягнутися і продовжитися наступного року".

Відповідь Рамсфелда на це висловлювання породила бурю захоплення серед американських журналістів: "Ви знаєте, він, можливо, знає про це набагато більше за мене. Можливо, він і правий. Але я людина консервативна, і я просто не знаю. Я людина старомодна, і звик мати якісь підстави, щоб говорити подібні речі".

Це не перший випадок, коли розбіжності союзників проявляються відкрито, продовжує газета. Британські офіційні особи вже неодноразово висловлювали обурення з приводу тих чи інших заяв Пентагону. Так було, наприклад, коли в США заявили про те, що десантники з складу секретного підрозділу англійського спецназу SAS ведуть в Афганістані наземні операції. Британське законодавство забороняє публічне обговорення пересування і дій цих елітних частин.

Ще одним прикладом взаємного невдоволення стало використання американською авіацією касетних бомб в Афганістані. Британці визнали недоречним застосування проти афганських міст цих боєприпасів, які сіють смерть на великих площах.

* Духовний лідер Талібів втратив свій вплив
* Поліція обшукала будинок голови палати представників Конгресу США
* "Люди ще втомляться від війни з тероризмом" – Буш*
* США ЗБИРАЮТЬСЯ БОМБИТИ СОМАЛІ, А ТАКОЖ АЛЖИР І ЙЕМЕН
* В офісі губернатора штату Джорджа Патакі виявлені спори сибірської виразки
* Таліби передали США нову пропозицію про видачу Усами Бен Ладена
* Перевірки на сибирку провели ще 7 країн світу. У США хворіють 42 людини
* У зв'язку із захворюванням 20-х співробітників на сибірську виразку, сенат США оголосив тижневу перерву
* Більшість терористів, які діяли 11 вересня, не знали, що мають загинути в ході терактів
* CNN звернулася до бен Ладена з питаннями
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування