Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ називає ідею об'єднання з Морозом "по'єднанням вужа з їжаком"

Четвер, 18 жовтня 2001, 15:55
Лідер українських комуністів Петро Симоненко відмовляється від підписання "декларації єдності"і участі в створенні єдиного виборчого блоку опозиції, як це пропонує лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Ми не можемо йти в блоці з нашими політичними противниками, які неодноразово заявляли про своє неприйняття ідей комуністів (лідер Українського Народного Руху Юрій Костенко, лідер партії "Собор" Анатолій Матвієнко, лідер партії "Реформи і Порядок" Віктор Пинзеник, голова Форуму нацпорятунку, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, лідер Народного Руху України Геннадій Удовенко), чия практична діяльність в структурах виконавчої влади, на тих чи інших посадах, і в Верховній Раді сприяла зміцненню нинішньої влади і розвалу держави", - говориться в заяві Симоненка.

"Так, ми готові до конструктивного діалогу з тими силами, які розділяють ідеї справедливості, народовладдя, зацікавлені в побудові держави на принципах істинної демократії", - заявляє лідер комуністів, зазначаючи, разом з тим, що, в тому вигляді, як пропонує Мороз - "це схоже на по'єднання вужа з їжаком".

Крім цього, Симоненко зазначив, що комуністи підтримують ідею діалогу "з істинно опозиційними силами" і ставлять питання про можливість блокування не тільки тимчасового, на період виборчої кампанії, а, передусім, про принципи подальшої взаємодії у питаннях влади, формування уряду, стратегії розвитку держави. Без відповідей на ці питання, "заяви про створення подібних блоків, носять популістський характер".

Напередодні лідер Соцпартії Мороз запропонував керівникам ряду політичних партій і об'єднань створити єдиний виборчий блок, який змінить систему влади в Україні на демократичну.

"Декларацію єдності" було запропоновано підписати лідерам УНР Костенку, партії "Собор" Матвієнку, ПРП Пинзенику, Компартії Симоненку, об'єднання "За Україну" Михайлу Сироті, партії "Батьківщина" Тимошенко, НРУ Удовенку.

Друзі мої, прекрасний/жахливий наш союз!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування