Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" передає частину своїх облігацій "Газпрому". У рахунок боргу

Четвер, 18 жовтня 2001, 20:35
НАК "Нафтогаз України" до 4 лютого 2002 року має передати свої єврооблігації ВАТ "Газпром" у рахунок погашення боргу за спожитий російський газ. Борг розраховується за станом на 1 червня 2000 р.

Це передбачене російсько-українською міжурядовою угодою про додаткові заходи з забезпечення транзиту російського газу територією України, яка була укладена прем'єрами двох країн 4 жовтня, повідомляє департамент урядової інформації РФ.

Термін погашення облігацій - з 2004 по 2013 рік.

Облігації номінальною вартістю $1000 можуть мати лістинг на Люксембургській або на одній з інших провідних фондових бірж світу. Відповідно до тексту підготовленої до підписання угоди, сторони повинні завершити вивіряння всієї заборгованості НАК "Нафтогаз України" перед "Газпромом" до 1 листопада цього року.

Первинна головна сума боргу становить $1 401 419 334, повідомляє Інтерфакс.

Угода передбачає, що Україна вводить експортне мито на природний газ, що експортується з її території, на весь період дії угоди. Ставка мита визначатиметься в ході переговорів, і закріплятися у щорічних міжурядових протоколах на відповідний рік.

З свого боку Росія гарантує проведення розрахунків ВАТ "Газпром" з НАК "Нафтогаз України" за послуги з транзиту російського природного газу територією України постачанням газу та/або в грошовій формі.

Обсяги транзиту російського газу територією України, а також розмір платежів в грошовій формі або постачанням газу за його транзит уточнюватимуться на підставі щорічних міжурядових протоколів на відповідний рік.

ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" до 1 листопада 2001 р. підпишуть довгостроковий контракт про транзит російського природного газу територією України на період з 2002 по 2013 роки.

Російська сторона також гарантує транзит середньоазіатського природного газу для газопостачання споживачів України територією РФ в обсягах, які визначаються на підставі щорічних міжурядових протоколів на відповідний рік на умовах, аналогічних умовам транзиту Україною російського природного газу до Західної Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування