Позиція України в світовому рейтингу конкурентоздатності знизилася на 1 пункт

Четвер, 18 жовтня 2001, 21:29
Згідно з опублікованою доповіддю Всесвітнього економічного форуму, присвяченою конкурентоздатності країн світу, по зросту конкурентоздатності Україна посідає цього року 57 місце, опустившись на одну позицію рейтингу.

У цьому році перше місце в рейтингу посідає Фінляндія, а США, які лідирували минулого року, зараз опинилися на другому місці.

Росія посідає в 2001 році 52 місце серед країн, які брали участь в цьому дослідженні рік тому.

За поточною конкурентоздатністю Україна - на 50-м місці. Росія піднялася за рік на три позиції і посідає 49 місце. Перше місце - у Фінляндії.

Згідно з даними доповіді, в Росії для того, щоб відкрити свій бізнес потрібно отримати в середньому 6 дозволів різних відомств, що вище середньої кількості (4,8) по країнах, які досліджуються. У цьому плані Росія виявилася менше ніж така бюрократизована країна, ніж Бельгія, але більше ніж бюрократизована Нікарагуа.

Період, який потрібно для відкриття бізнесу в Росії становить 26 днів, що нижче середнього показника, який становив 40,2 дні. Швидше ж усього відкрити фірму виявилося в Ісландії, де ця процедура забирає в середньому п'ять днів.

http://lenta.ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування