Американським солдатам видали злитки золота для підкупу афганців

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 13:35
Газета The Washington Post у п'ятницю повідомила, що на півдні Афганістану висаджений загін військ спеціального призначення армії США, який почав "наземну фазу операції проти тероризму". Як неофіційно заявили газеті представники Пентагона, загін розділений на декілька дрібних груп і вони "підтримують дії ЦРУ в тилу у талібів".

"Там усього мала частка наших людей, і навряд чи і надалі в Афганістані буде приблизно стільки ж наших військ, як було в Персидській затоці. Проте, ми вважаємо висадку десанту поворотним моментом всієї компанії", - заявили джерела газети.

Головна мета загонів спецпризначення, як пише The Washington Post, сприяти переговорам ЦРУ з лідерами пуштунів, яких зараз умовляють розірвати союз з рухом "Талібан". За іншим даними, скоро в Афганістані висадять ще одну групу загонів спецпризначення, в якої будуть уже виключно військово-розвідувальні цілі.

Газета також пише, що в Афганістані можуть з'явитися і регулярні війська. Пентагон вже офіційно затвердив для цього випадку текст звернення до жителів Афганістану, яке будуть транслювати місцевими мовами по гучномовцю зі спеціальних літаків.

У звертанні говориться: "Увага! Жителі Афганістану, через вашу місцевість скоро проїдуть американські війська. Ми тут, щоб знайти Усаму бен Ладена, "Аль-Каїду" і тих, хто захищає їх! Будь ласка, для вашої власної безпеки, не наближайтеся до мостів і доріг і не заважайте нашим військам і всій операції. Якщо ви будете виконувати ці поради, то не постраждаєте", повідомляє НТВ.Ру.

The Washington Post, крім того, повідомляє, що американські представники прилетіли у четвер і до узбецького генерала Рашида Дустума, який на півночі Афганістану веде бої за Мазарі-Шаріф. На зустрічі обговорювалися спільні дії з Дустумом, але подробиці не розголошуються.

Тим часом повідомлення про те, що в Афганістані діють загони спецпризначення, вперше з'явилися ще декілька тижнів тому. Тоді газети писали, що мова йде про невеликі групи з британського SAS і американських командос.

Одна з газет навіть повідомляла, що кожному британському десантнику, серед іншого, видали по декілька невеликих злитків золота для можливого підкупу жителів Афганістану.

Читайте також:

* Таліби масово переходять на сторону військ Північного альянсу
* Американським солдатам видали злитки золота для підкупу афганців
* США почали наземну операцію на півдні Афганістану
* США продовжують авіавійну. З початку кампанії загинуло 600-900 афганців
* У США вже шостий локальний спалах захворювання на сибірську виразку
* Внаслідок бомбардування Афганістану загинув один з найближчих підручних бен Ладена
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News