Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія з справи Гонгадзе має намір зустрітися з президентом і допитати журналістів

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 13:38
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин зникнення журналіста Георгія Гонгадзе вирішила запросити на засідання комісії в четвер, 25 жовтня, головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Олену Притулу, генпродюсера телеканалу "ТЕТ" Лаврентія Малазонію, головного редактора газети "Сегодня" Олега Нипадимку і керівників відділу криміналу і новин цієї газети.

Таке рішення було ухвалене на засіданні в п'ятницю на прохання секретаря комісії Сергія Головатого, який заявив, що у справі Гонгадзе виникли "нові обставини".

За словами Головатого, зокрема, газета "Сегодня" минулого року опублікувала інформацію про те, що "в Білоцерківському районі виявлене тіло Гонгадзе". Тому, вважає депутат, "в комісії є всі підстави розпочати розслідування з нуля".

При цьому депутат відмовився уточнити інформацію, які саме нові обставини справи він має у своєму розпорядженні. За його словами, частково ця інформація пов'язана із звітом міжнародного агентства "Кролл", частково - отримана в приватних бесідах, в тому числі з родичами Георгія. На думку Головатого, всі ці обставини необхідно перевірити.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин зникнення журналіста Георгія Гонгадзе збирається звернутися до президента країни Леоніда Кучми з проханням про зустріч, повідомляє Інтерфакс-Україна

Комісія вирішила підготувати текст листа до Кучми з питаннями про те, які заходи були ним вжиті з виконання вересневої резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи в частині проведення нового незалежного розслідування справи Гонгадзе із залученням міжнародних експертів, розслідування справи про побиття народного депутата Олександра Єльяшкевича, забезпечення об'єктивного розслідування загибелі журналіста Ігоря Александрова.

Текст листа до президента має бути підготовлений не пізніше наступного понеділка. Голова комісії Олександр Жир має обговорити з Кучмою питання про формат зустрічі – чи проходитиме вона в режимі засідання комісії, або як зустріч, чи буде вона стенографуватися і чи можлива присутність журналістів.

Комісія також обговорила питання про підготовку клопотання до міністерства юстиції США з проханням не вимагати від колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка видати зроблені ним в кабінеті президента України записи, які "містять державну таємницю". Керівництву комісії доручено до понеділка відредагувати остаточний текст клопотання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
оновленоРосіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
Усі новини...