Рішення про відставку Кузьмука буде оприлюднене найближчим часом

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 14:42
Рішення про відставку міністра оборони України Олександра Кузьмука буде оприлюднене найближчим часом. Про це заявив секретар РНБО Євген Марчук у п'ятницю на засіданні Всеукраїнського прес-клубу регіональних засобів масової інформації.

Він нагадав, що міністр оборони вже повторно подав прохання про відставку і зараз, сказав Марчук, президент розглядає це питання.

Секретар РНБО зазначив, що у таких випадках є політична і адміністративно-правова сторони справи. Як правило, до завершення розслідування і отримання остаточного офіційного виведення посадову особу не звільняють, а усувають з посади, оскільки у разі звільнення вона звільняється від відповідальності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, у міжнародній практиці прийнято, що у разі якого-небудь надзвичайного випадку у межах відомства, керівник цього відомства подає у відставку, пояснив Марчук.

Кузьмук подав прохання про відставку у зв'язку з катастрофою 4 жовтня над Чорним морем російського літака Ту-154, що виконував рейс з Тель-Авіва в Новосибірськ, який за основною версією слідства був збитий ракетою українських сил ППО під час навчань у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування