Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма готовий підписати закон про вибори

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 15:45
Президент Кучма, швидше за все, підпише нову редакцію закону про вибори, ухвалену в четвер Верховною Радою. "В мене немає підстав заявляти, що я не підпишу закон про вибори, швидше - так", - сказав Леонід Кучма на прес-конференції в п'ятницю в Миколаєві.

Напередодні він зустрічався з керівництвом ряду фракцій парламенту, на яких обговорювалися поправки до закону про вибори. "Ми практично погодили принципові місця і досягли консенсусу", - сказав президент. Він висловив задоволення зустріччю з лідерами ряду фракцій, зазначивши, що бачить необхідність таких зустрічей і надалі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Верховна Рада України в четвер ухвалила в новій редакції закон про вибори народних депутатів з урахуванням основних зауважень президента - кампанія в Україні почнеться за 90 днів до дня виборів, збір підписів на підтримку партій або кандидатів в депутати по одномандатних округах замінений грошовою заставою, а до складу окружкому обов'язково включаються представники партій, які подолали 4%-ий бар'єр на попередніх виборах і які мають в парламенті партійні фракції або фракції блоків. Представники від інших партій і блоків включаються до складу окружкомів шляхом жеребкування.

Читайте також

Новий закон сприяє приходу до парламенту могутніх політсил - німецький експерт

Парламент здався на милість Кучми

Хто увійде до першої п'ятірки?

"Бардак" буде 90 днів: депутати погодилися з Кучмою

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування