Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмук завжди вірив тільки в одну версію: Ту-154 збила українська ракета

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 17:19
Міністр оборони України Олександр Кузьмук заявляє, що версія про ураження російського літака Ту-154 українською ракетою С-200 була для нього єдиною "з самого початку". У п'ятницю в ході "гарячої" телефонної лінії у Києві, відповідаючи на питання журналістів, Кузьмук заявив, що на сьогодні для нього "не існує, як і з самого початку [не існувало] якихсь інших версій [крім "ракетної"], і не може існувати".

"Навіщо б я подавав у відставку [відразу після того, як стало відомо про крах літака]", - додав він. Міністр також підкреслив, що подавав у відставку "один раз, після того, як були відомі попередні результати про те", що Україна може бути причетна до катастрофи". Зі слів міністра, "сьогодні стоїть інше питання: що привело до цього, що це за фатальний збіг обставин, і над цим всі працюють".

На питання журналістів, чи буде для нього трагедією прийняття президентом Кучмою його прохання про відставку, міністр відповів: "Мене не зігнути як військового, а звільнити з посади - це нормальне явище".

"Для мене трагедія - це загибель 78 чоловік", - підкреслив А.Кузьмук. Він також зазначив, що свою посаду, "як і всі попередні, досить високі", не вважає "троном", а "величезною відповідальністю".

Відповідаючи на питання, що він буде робити у разі відставки, Кузьмук сказав, що ніколи про цього не думав, однак, висловив думку, що робота для нього завжди знайдеться.

У ході "гарячої лінії" більшість дзвінків надходила від військових, ветеранів, пенсіонерів ППО й інших підрозділів. "Я вірю у війська ППО, і мені соромно за загибель людей, але за війська ППО мені не соромно", - заявив міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...