Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У висновках комісії з розслідування причини катастрофи Ту-154 не йдеться про те, що ракета була українська - Рушайло

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 18:29
Комісія з розслідування причин катастрофи літака Ту-154 авіакомпанії "Сибір" в ході своєї роботи висунула декілька версій, чому ракета С-200, яка була випущена в ході навчань українських сил ППО, збила пасажирський літак. При чому у висновках комісії поки не йдеться про те, що ракета була українська.

Керівник комісії Секретар Ради безпеки Російської Федерації Володимир Рушайло зазначив в інтерв'ю прес-службі Міністерства оборони України, що не має жодних підстав для плітки про те, що Москва та Київ намагалися приховати справжні причини катастрофи. Цього ніхто не намагався приховувати, але для з’ясування усіх обставин трагедії експертам треба було дати час. "Україна визнала цей факт сама, без будь-якого тиску на неї", - зазначив секретар РБ РФ.

На запитання, чому Україна так довго мовчала про свою причетність до катастрофи, Рушайло зазначив, що навіть російська комісія не одразу почала схилятися до цієї версії, а лише після того, як в уламках літака та тілі загиблого пасажира було знайдено металеві кульки. Згодом їх було ідентифіковано з начинкою бойової частини ракети С-200.

Рушайло наголосив, що у висновках комісії поки не йдеться, що ракета була саме українською, оскільки за слідами пошкоджень ми не можемо встановити, кому належить ця ракета. "Звичайно, те, що це була саме українська ракета, найбільш вірогідно. Підкреслюю: вірогідно, а не достеменно встановлено, - зазначив Рушайло. – І наші українські колеги цей факт визнають".

Рушайло також переконаний, що катастрофа літака Ту-154 - трагічна випадковість. "Чому ракета не вразила учбову ціль, а перенацілилась і влучила в цивільний літак, - на це питання у комісії поки не має відповіді, - зазначив він. - Цілком ймовірно, що учбова ціль відхилилася від заданого курсу і локатор перенацілив ракету на літак. Не виключено, що ракета перенацілилась сама, а механізм її самознищення вчасно не спрацював".

Паралельно з російською комісією розпочала роботу українська міжвідомча комісія, яку очолює перший віце-прем’єр міністр України Олег Дубина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...