Українські митники, які доторкалися до конверта з порошком, ізольовані

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 18:49
Вся кореспонденція, яка поступає до підрозділів Державної митної служби України, перевірятиметься на зміст порошкоподібних речовин за допомогою спеціальних детекторів, а при можливості - за допомогою рентгенівських апаратів.

Такі обережності вводяться у зв'язку з останніми подіями в світі, повідомляє голова Дермитниці Юрій Соловков. За його словами, поки немає результатів аналізу виявленого на Глуховської митниці (Сумська область) листа з порошкоподібною речовиною.

Це пов'язано з тим, що в Глухові немає відповідної лабораторії для проведення хімічного аналізу, тому у четвер цей лист був переданий для аналізу до Сум. Зараз цей випадок розслідує районний відділ міліції в Глухові.

Соловков повідомив, що відразу після виявлених рядом країн випадків поширення за допомогою листів спор сибірської виразки, митні підрозділи були "орієнтовані" на запобігання можливості виникнення подібних випадків в Україні. Це, зокрема, сприяло тому, що співробітники Глухівської митниці оперативно виявили лист з порошком і відразу ж проінформували відповідні служби, зокрема, Міністерство з надзвичайних ситуацій, санепідемстанцію.

Три митники, які безпосередньо "контактували" з конвертом з порошкоподібною речовиною, ізольовані в окремому приміщенні і перевіряються "в карантинному режимі".

Соловков утруднився спрогнозувати розвиток ситуації в Україні з виявлення листів зі спорами сибірської виразки.

Тим часом, попередня експертиза показала, що в ампулах з порошком білого кольору, знайдених поблизу села Осокорки під Києвом, не містяться збудники сибірської виразки або інших інфекційних захворювань. "Речовина не є збудником хвороб", - кажуть медики.

Інтерфакс-Ураїна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування