Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черговий скандал в Русі - Удовенко спростовує Конєва

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 19:40
Лідер Народного Руху України Геннадій Удовенко заперечує факт виключення Конгресу українських націоналістів з блоку "Наша Україна", очолюваного Віктором Ющенком.

Удовенку довелося коментувати поширену в ряді ЗМІ заяву Дніпропетровської обласної організації НРУ за підписом її лідера Сергія Конєва, в якій висловлюється обурення з приводу виключення з складу "Нашої України" КУНу, "мотивуючи це тим, що слово "націоналіст" роздратовує когось з можливих партнерів блоку".

Конєв вважає, що подібні дії керівництва блоку "ховають саму ідею створення широкого об'єднання націонал-демократичних сил, до якого увійшли б політичні партії і правої, і правоцентристської і центристської спрямованості". Виведення з "Нашої України" КУНу "означає явний дрейф лідера блоку у бік так званих "общедемократів" і "інтернаціоналістів", тобто тих сил, які люблять Україну тільки "як хліб і шматок сала", яким абсолютно байдужі проблеми, які готові торгувати направо і наліво національними інтересами України заради своєї особистої або групової користі".

"Сьогодні їх роздратовує начебто "націоналіст", а завтра вони викинуть з блоку Народний Рух України, оскільки когось дратує слово "Рух", - зазначається у заяві. Його обласна організація звертається до Центрального проводу НРУ з проханням поставити перед партнерами з "Нашої України" категоричну вимогу про обов'язкову присутність в ньому КУНу в якості необхідної умови збереження і зміцнення блоку демократичних сил.

Керівництво НРУ не має права порушувати рішення 12-го Всеукраїнського з'їзду партії "Про входження Народного Руху України до виборчого блоку партій", в пункті 1 якої говориться: "Дати згоду на створення виборчого блоку НРУ з партією "Реформи і Порядок" і Конгресом українських націоналістів для участі у виборах народних депутатів України 2002 року", зазначають автори заяви.

Коментуючи цю заяву, лідер НРУ заявив, що інформація про виключення КУНу з блоку "Наша Україна" не відповідає дійсності. "Немає такого рішення", - сказав він. "КУН, як і ми всі, підписали заяву про входження до блоку "Наша Україна". Ми підписуємо бінарні заяви: НРУ і Ющенко, ПРП і Ющенко, Костенко і Ющенко", - повідомив він.

Тому, за його словами, така заява Конєва свідчить про "абсолютну непоінформованість його і його колег з обласної організації щодо того, що відбувається загалом в блоці "Наша Україна".

Удовенко заявив, що Конєву, перед тим як давати згоду на випуск цієї заяви або ініціювати її, потрібно було зустрітися з лідером НРУ і погодити це питання. "Дніпропетровською організацією з ініціативи Сергія Конєва ухвалюється низка заяв і дій, направлених на підрив блоку "Наша Україна", - підкреслив Удовенко.

Раніше Конєв був усунений з посади глави секретаріату УНР. Однак остаточне рішення ухвалить в суботу Центральний провід партії. Там же буде ухвалено рішення щодо дати з'їзду Руху.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

Чому КУН випав з "блоку Ющенка"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування