Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці провели першу наземну операцію в Афганістані

Субота, 20 жовтня 2001, 15:05
Джерела в Пентагоне уперше підтвердили, що американські війська спецпризначення провели бойову операцію на території Афганістану. Як повідомила американська телекомпанія Сі-Бі-Ес, у ній взяли участь від 100 до 200 бійців спеціального підрозділу. Вони були перекинуті в п'ятницю на південь Афганістану вертольотами, що базуються на борту авіаносця "Китті Хок".

По завершенні операції загін благополучно повернувся на базу. Ні про її цілі, ні про результати нічого не повідомляється. Агентство ЕФЕ наводить слова неназваного представника військового відомства США, який підкреслив, що ідеться про початок "нового етапу військової кампанії проти терористів в Афганістані".

Руху "Талібан" повідомило про зіткнення своїх військ із загонами спецпризначення США в районі Кандагара. Як повідомляє AFP з посиланням на афганське агентство AIP, сили талібів змогли відкинути американських коммандос. За заявою руху "Талібан", підрозділи спецпризначення США висадився з вертольотів біля гори Сахиб увечері в п'ятницю. У район висадки відразу було висунуто талібські сили, які змусили американців відступити. Амір Хан Мутакки, міністр освіти талібів повідомив, що жодного результату американські військові не домоглися. Він також уточнив, що в Кандагарі коммандос США висаджувалися в районі Аргандаба, де розташовані великі з'єднання талібської міліції.

Увечері в п'ятницю телекомпанія Сі-Ен-Ен повідомляла, що антиталібський альянс, який намагається захопити аеропорт в північному місті Мазарі-Шаріфе, звернувся до США з проханням про додаткову підтримку. Раніше представник Вашингтону заявив, що американські війська перебувають на території Афганістану, де збирають розвіддані і готуються до можливих боїв з талібськими військами.

Інтерфакс, РосБізнесКонсалтинг

Читайте також:

* Американці провели першу наземну операцію в Афганістані
* Збито американський вертоліт. "Таліби" беруть відповідальність на себе
* Буш задоволений ходом війни
* Сибірську виразку надіслали до бразильського офісу The New York Times
* Таліби не причетні до спалаху сибірської виразки у США
* За що Америку не люблять на Сході?
* США готові застосувати ядерну зброю в ході війни з тероризмом
* Журналістів, які перетнуть кордон Пакистану, будуть вбивати
* До наземної операції США в Афганістані підключаться британські загони спецпризначення
* Таліби масово переходять на сторону військ Північного альянсу
* Американським солдатам видали злитки золота для підкупу афганців
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...