Ющенко поставив людину Кучми на "найскладнішу" ділянку

Субота, 20 жовтня 2001, 19:31
Ющенко продовжує призначати людей на провідні ролі у "Нашій Україні". Слідом за Порошенком, який став керівником штабу, знайшлося місце і для представника Кучми у парламенті - Романа Безсмертного. Він буде виконувати у блоці Ющенка, за словами самого екс-прем'єра, "найскладніше" завдання. Безсмертний став "політичним координатором" "Нашої України".

"Роман Петрович виконуватиме роль політичного координатора, - заявив у суботу Ющенко в інтерв'ю УП. - На мій погляд, найскладніше сьогодні у любому проекті, такому, як виборчий блок – це політична консолідація. Це те, що є предтечею переговорних і доглядних процедур. Якщо відбувається ідейна і політична сумісність, якщо виграно перший тайм – то відбуваються політичні переговори і домовленість. Роман Петрович забирає саму складну ділянку – ідейну гармонізацію. Це політична координація. Це найбільш потрібно для політичної архітектури не тільки блоку, а взагалі політичного ринку України. Я переконаний, що Роман Петрович буде ефективний".

Ющенко також з упевненістю у голосі спростував інформацію про те, що Конгрес українських націоналістів не братиме участі у "Нашій Україні". "Це - дезінформація, яку розкручують ті, у кого більше засобів масової інформації".

"КУН є учасником "Нашої України", ідуть регулярні, тісні достатньо переговори. Укладено формальну угоду про їх представництво у блоці. В середині блоку не виникає жодних питань щодо їх присутності, їх місця і ролі. З першого дня у нас були послідовні переговори. З пані Славою Стецько у мене зустрічі раз на чотири-п'ять днів".

Інший заявлений учасник "Нашої України" – Ліберальна партія, очолювана фігурантом плівок Мельниченка Володимиром Щербанєм, своїх партнерів на виборах-2002 ще не визначила. "Це питання, яке знаходиться в компетенції самої партії. Ніхто за вуха притягувати до блоку не буде. Питання, яке перебуває у розгляді. І та заява, яка була зроблена остання [вказує, що приєднання до "Нашої України"] – це питання з'їзду".

Водночас Ющенко запевнив, що навіть без партії Щербаня до "Нашої України" увійдуть політичні сили з назвами, де присутнє слов "ліберальна". "У нашому блоці заявлено декілька ліберальних партій, і ліберальне представництво однозначно буде представлено у блоці, і воно є представлено, і причому на рівні формалізоваваних угод – це факт".

Екс-прем'єр також сказав, що "Солідарність" і її лідер є членами нашого політичного проекту". Інших учасників "Нашої України", крім вже відомих, Ющенко не називав: "Ми не афішуємо ті угоди, які підписали на двосторонній основі між лідерами блоку і самими партіями. Ми домовилися із лідерами партій про те, що це буде предмет спеціальної акції". Лист Тимошенко все ще залишається, за його словами, "предметом переговорів". На запитання про можливість приєднання до "Нашої України" когось з учасників ТУНДРи Ющенко відповів: "Ми залишили двері відкритими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування