Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конєв збирається боротися за Рух, який буде самодостатнім учасником виборів-2002

Неділя, 21 жовтня 2001, 16:31
Керівник апарату Народного Руху України Сергій Конєв, чиє членство у партії було напередодні припинене, збирається "до кінця відстоювати" політичну самодостатнісь Руху і наполягати на тому, щоб на парламентських виборах 2002 року партія виступала самостійно.

Днем раніше Центральний провід НРУ ухвалив рішення про припинення членства у партії голови Дніпропетровської крайової організації Руху Конєва. Остаточне рішення про його виключення з рядів партії повинен прийняти з'їзд. Провід також задовольнив прохання Конєва про відставку з поста керівника апарату партії.

Конєв заявив, що до партійного з'їзду він, зокрема, буде "боротися за Народний Рух як самодостатній політичний суб'єкт виборчого процесу або як за суб'єкт блоку, в якому Рух буде мати домінуюче положення". При цьому Конєв нагадав, що до рішення з'їзду він, згідно з статутом, зберігає права і обов'язки члена партії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Конєв вважає, що на членів проводу було вчинено тиск. На думку співрозмовника агентства, у цьому рішенні закладена міна уповільненої дії. "До цього всі свої промахи керівництво списувало на деструктивну діяльність Конєва. Тепер їм доведеться самим відповідати за свої обіцянки, зокрема, забезпечити 25%-е представництво в списку", - сказав він.

Конєв розкритикував блок "Наша Україна", зазначивши, що він буде "нежиттєздатним" і може розвалитися, пройшовши у парламент майбутнього скликання. При цьому, зі слів Конєва, від Народного Руху у Верховну Раду пройдуть не більше за 6-7-и депутатів, і партія "абсолютно втратить самостійність".

Разом з тим Конєв висловив переконаність, що ситуація не безнадійна, і "блок Народного Руху буде у виборчому бюлетені". З його слів, "є ще чинник третього Руху - Народного Руху України за єдність", очолюваного Богданом Бойком, який, як вважає Конєв, може йти на вибори як самостійна політична сила або в блоці, зберігши назву Руху.

Як повідомлялося, Конєв виступає за те, щоб НРУ не входив в блок Віктора Ющенка "Наша Україна" і йшов самостійно на вибори. Він також сформував альтернативний виборчий список Руху, переважна більшість місць в якому віддана керівникам регіональних організацій партії. Лідер НРУ Геннадій Удовенко назвав позицію, яку зайняв Конєв відносно блоку "Наша Україна", "деструктивною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування