За даними талібів, загинуло 20 американських військовослужбовців

Неділя, 21 жовтня 2001, 17:52
Пентагон спростовує цю інформацію. Вперше військове керівництво США надало журналістам документальне підтвердження операції, проведеної у п'ятницю під Кандагаром.

Кадри, зняті вночі, не такі ефектні, як зйомки "Бурі в пустелі" 10 років тому, але Пентагон цього разу і не обіцяв мальовничої війни у прямому ефірі.

Голова Об'єднаного комітету начальника штатів Річард Майерс показав журналістам відеозапис операції, де знята підготовка рейнджерів, їх завантаження у літак, десантування і захоплення об'єктів.

"Наші підрозділи змогли десантуватися, провести маневри і виконати задачу на території Афганістану, не зустрівши істотного опору зі сторони талібів", - заявив Річард Майерс.

На наданій відеозйомці добре видно, що, крім зброї, десантники укладають у рюкзаки листівки "Свобода переможе", повідомляє НТВ.Ру.

Пентагон зазначає, що у ході наземної операції був захоплений невеликий збройний склад і командний пункт. Певний час там знаходився духовний лідер талібів Мулла Омар, але під час нападу його там не виявилося. Проте, командування говорить, що завдання рейду виконані.

У ході операції отримали легкі травми двоє десантників. Також Майерс спростував твердження талібів, що це саме вони збили напередодні американський вертоліт Black Hawk. Він підтвердив, що вертоліт дійсно впав у Пакистані, що дійсно загинули двоє військових, але це сталося через технічну неполадку. "Талібан", сказав Майерс, дуже часто бреше, щоб можна було серйозно ставитися до їх слів.

Таліби у неділю оприлюднили дані про жертви сьогоднішнього бомбардування Кабула: не менше за 18 чоловік загинули, 23 отримали поранення. Повідомляється також про те, що серед убитих є жінки і діти. У північних районах Кабула було знищено 17 будинків.

Читайте також:

* Сухопутна операція США в Афганістані була невдалою, але її результатами керівництво задоволене
* Війська талібів поповнюються добровольцями з Пакистану і арабських країн
* ВВС витратила мільйон фунтів стерлінгів на репортажі про Афганську війну
* Сибірку виявлено в поштовому відділенні американських законодавців
* Війна США в Афганістані продовжиться до березня-квітня майбутнього року
* Американці провели першу наземну операцію в Афганістані
* Збито американський вертоліт. "Таліби" беруть відповідальність на себе
* Таліби не причетні до спалаху сибірської виразки у США
* За що Америку не люблять на Сході?
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...