Концерт для Нью-Йорку. Частина I
Для людей, як розбирали розвалини ВТЦ, пародіювали Усаму бен Ладена

Неділя, 21 жовтня 2001, 19:46
Пол МакКартні, Девід Боуі, Елтон Джон, Біллі Джоел та багато інших зірок взяли участь у "Концерті для Нью-Йорку", який відбувся у місті, у Madison Square Garden, і був присвячений пам'яті загиблих під час терактів у Нью-Йорку.

Концерт почався із виконання Девідом Боуі "Америки" для багатотисячного натовпу пожежників, полісменів та рятувальників, яких величали не інакше як героями. "Дуже приємно працювати саме для вас цього вечора", - патетично промовив Девід Боуі.

Не дивлячись не те, що приводом для концерту стали трагічні події, зірки не були сумними і все це трохи було схожим на святкування. Шквал оплесків зірвали понад 6 тисяч пожежників, поліцейських та рятувальників, які працювали і досі працюють на розвалинах Всесвітнього торгового центру, який рухнув внаслідок терактів 11 вересня.

"Сьогодні вечір присвячений вам, - зазначив відомий комік Біллі Крістал. У натовпі багато хто тримав портрети тих пожежників та поліцейських, які загинули під руїнами.

"Я бачив дітей, татусі яких загинули під завалами, і я бачив людей, яким вдалося вижити під руїнами центру, - зазначив колишній президент Америки Білл Клінтон, який також приймав участь в концерті. – Вперше всі ці люди отримали шанс потанцювати, поспівати та поплескати в долоні. Це дуже важливий подарунок для них".

Серед учасників концерту були також і Харрісон Форд та Сюзан Сарендон, які запросили на сцену рятувальників та вшанували їх як справжніх героїв. Пожежники та поліцейські танцювали у проходах. Численні актори, які працювали на сцені, доклали для цього максимум зусиль, вдаючись до різних жартів. Пародіювали навіть Усаму бен Ладена.

"Немає жодного дня, коли б людям не хотілося сміятися. У людей величезне горе, і ви хочете принаймні на хвилинку розслабитися та посміятися. Тому ці комедії ми розігруємо для них", - зазначив комік Сандлер в інтерв'ю за кулісами.

Коли Біллі Джоел проспівав декілька рядків "Нью-Йорк залишається в моїй пам'яті", натовп буквально вибухнув. "Ви дивитеся зі сцени і бачите просто море людей у синіх формах, - говорить Біллі Джоел. – Ви бачите пожежників, поліцейських, ці люди ризикують своїм життям для вас щодня. Вони роблять це весь час для того, щоб побачити посмішку на вашому обличчі. Вони дуже багато зробили, вони втратили так багато друзів".

Серед найбільш відомих учасників концерту були і ті, хто просто співав свої хіти для глядачів - Мік Джаггер та Кейт Річардс, які виконали "Сіль Землі" та "Сумую за Тобою".

Але були також і сумні моменти у концерті. Destiny's Child заспівали госпелс одразу після виконання їхнього хіта Emotions, а
Backstreet Boys присвятили свій виступ одному з членів їх команди, який був на одному з літаків, що врізалися у Всесвітній торгівельний центр.

Для більшої різноманітності під час концерту були показані фільми Вуді Алена та Мартіна Скорцезе, присвячені, знову ж таки, Нью-Йорку.

А фіналом концерту став виступ Пола МакКартні. Зі значком американського прапору та футболкою з написом FDNY, колишній член Beatles виконав п'ять пісень, серед яких були нова пісня Lover to a Friend (всі гроші, які будуть зібрані від продажу цього синглу, будуть передані у фонд Нью-Йорка), та відому Yesterday. А також МакКартні проспівав пісню Freedom, яка була написана одразу після атак на ВТЦ. У цій пісні є такий рядок "Я буду боротися за право жити зі свободою".

"Це один з найважливіших вечорів для мене, - сказав Пол перед натовпом. – Я хочу подякувати вам, друзі, за все, що ви зробили від імені британців, від імені Америки, від імені всього світу". І на останню пісню МакКартні Let It Be вийшли всі учасники концерту, а також декілька поліцейських офіцерів, пожежників та лікарів.

Цей концерт був тільки частиною великого концертного уікенду, присвяченого жертвам терактів в Америці. У другій частині концерту братимуть участь Майкл Джексон, Backstreet Boys, Мерайя Кері, N'Sync, Аеросміт та багато інших відомих світових зірок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News