Соціалісти услід за "Яблуком" звинувачують Щербаня у політичних розправах

Понеділок, 22 жовтня 2001, 12:24
В Сумській області у п’ятницю було арештовано наклад газети обласної організації СПУ "Позиція", в якій містився ряд гострих матеріалів про місцевого губернатора, голову Ліберальної партії України Володимира Щербаня. Про це повідомив лідер соціалістів Олександр Мороз на погоджувальній раді керівників фракцій у голови Верховної Ради.

На думку Мороза, "очевидно, що це – політична розправа над газетою, яка правдиво висвітлює ситуацію в області". "Звичка Володимира Щербаня до погроз та силового тиску на адресу опонентів відома ще з часів, коли він обіцяв 9 грамів свинцю меру міста Маріуполя Михайлу Поживанову. Тепер, здається, на черзі інший Михайло – Бродський. Ми вимагаємо оцінки правоохоронними органами дій головного ліберала України, учасника блоку ТУНДРА, який демонстративно творить беззаконня уже на старті виборчої кампанії", - заявив лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз.

Мороз пригрозив, що "в разі відмовчування правоохоронних органів, фактичного покривання злочинців" фракція соціалістів не буде голосувати за статті витрат держбюджету на утримання СБУ, МВС та Генпрокуратури, повідомляє прес-служба СПУ .

На погоджувальній раді лідер фракції "Яблуко" Михайло Бродський запропонував в четвер винести на голосування питання про включення до порядку денного підготовленого ним проекту постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради про розслідування діяльності глави Сумської обладміністрації Володимира Щербаня.

Зі слів Бродського, пропозицію внести цей документ в порядок денний підтримують, зокрема, фракції Компартії і соціалістів "Лівий центр".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування