Сибірська виразка виявлена в четвертому місті США - Вашингтоні

Понеділок, 22 жовтня 2001, 13:15
Сибірська виразка виявлена ще в одному, четвертому, місті США - Вашингтоні. Один із співробітників пошти, яка обслуговує американський конгрес, заразився цією небезпечною хворобою, найбільш складною – легеневою формою.

Його стан "важкий, але стабільний", повідомив мер американської столиці Ентоні Уїльямс. Він сказав також, що з профілактичною метою антибіотики будуть прописані 2 тис. службовців, які працюють у цьому ж поштовому центрі.

За даними телекомпанії CNN, вашингтонські медичні служби досліджують ще 5 випадків можливого захворювання на сибірську виразку, яку, можливо, розповсюджують терористи. Загальні підсумки поширення цієї хвороби у США поки такі: одна людина померла, вісім хворих, 29 заражених. Спалахи сибірської виразки відзначені у штатах Флоріда і Нью-Джерсі, а також в Нью-Йорку і тепер у Вашингтоні.

У понеділок директор Департаменту здоров'я у Вашингтоні Іван Волкс заявив, що в США ще п'ятеро чоловік інфіковані вірусом сибірської виразки. Всі вони знаходяться у лікарнях міста, де лікарі дуже уважно стежать за станом їх здоров'я. Волкс заявив також, що у жодного з цих п'ятьох чоловік, імена яких він назвати відмовився, немає явних ознак зараження вірусом.

"З лікарень, де знаходяться ці люди, нам прийшло підтвердження, що у всіх пацієнтів зберігаються явні ознаки грипу, дуже схожі на симптоми сибірської виразки".

У неділі санітарні лікарі Вашингтона заявили, що серед цих людей одна людина - співробітник поштової служби, яка займався розподілом поштових відправлень у конгресі США.

Поки що лікарі відмовляються оприлюднювати яку-небудь інформацію про чотирьох інших пацієнтів, можливо, вже заражених сибірською виразкою, передає Reuters.

Інтерфакс-Америка, NTVRU.com

Читайте також:

* Пакистан передав США четверту авіабазу
* За 2-3 тижні почнеться формування тимчасового уряду Афганістану
* США застосовують в Афганістані хімічну зброю, а таліби роздають населенню ракетні установки
* Сибірська виразка виявлена в четвертому місті США - Вашингтоні
* 30 іноземних журналістів потрапили у полон в Афганістані
* За даними талібів, загинуло 20 американських військовослужбовців
* Сухопутна операція США в Афганістані була невдалою, але її результатами керівництво задоволене
* Війська талібів поповнюються добровольцями з Пакистану і арабських країн
* ВВС витратила мільйон фунтів стерлінгів на репортажі про Афганську війну
* Сибірку виявлено в поштовому відділенні американських законодавців
* Війна США в Афганістані продовжиться до березня-квітня майбутнього року
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування