В Україні білий порошок виявлений вже у п'яти місцях, в тому числі у гуртожитку "Могилянки"

Понеділок, 22 жовтня 2001, 13:48
За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій України, за минулу добу в Україні зафіксовані ще три випадки виявлення в поштових відправленнях порошку невідомого походження. Всього в Україні зафіксовано 5 випадків виявлення невідомого білого порошку.

Начальник прес-служби МНС Ігор Кроль повідомив, що перше повідомлення надійшло 21 жовтня ввечері з Деснянського району Києва - в одній з кімнат гуртожитку Національного університету "Києво-Могилянська академія", розташованого на вул. Марини Цвєтаєвої, було знайдено конверт без адреси відправника з білим порошком невідомого походження всередині, повідомляє УНІАН.

Трохи пізніше того ж вечора до МНС надійшло друге повідомлення - працівники "Укрпошти" виявили конверт з невідомим білим порошком, відправлений з райцентру Вапнярка Домашпільського району Вінницької області. Третій випадок було зафіксовано в м.Рівне - сьогодні після півночі при сортуванні листів у гуртожитку №1 Рівненського гуманітарного університету знайшли ще один конверт з білою речовиною.

За словами Кроля, працівники обласних та міських управлінь МНС, міліція й спеціалісти санітарно-епідеміологічних станцій "оперативно виїхали і почали роботу в усіх трьох випадках". Зараз склад порошків з'ясовують працівники санепідстанцій, а всі особи, що так чи інакше мали контакт зі знайденими речовинами, направлені на медичне обстеження.

Як заступник головного лікаря санепідемстанції Сумської області Олександр Черняк, де на Глуховській митниці був вперше зафіксований випадок виявлення невідомого порошку у конверті, дослідження речовини не підтвердили його небезпеку для навколишніх.

В Україні також вживаються додаткові заходи з підготовки відповідних органів на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Заступник начальника медичного відділу Міністерства з надзвичайних ситуацій Олександр Терещенко каже, що у зв'язку з останніми подіями в США, де листи з невідомим порошком почали знаходити вже більш ніж тиждень тому, були вжиті відповідні заходи і в Україні, однак "це не виходило на перший-другий план", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Медики, зайняті діагностикою у нижчій ланці - поліклініці, лікарні - повинні звертати особливу увагу на стан здоров'я людей, щоб виявити можливу хворобу, зокрема, сибірську виразку відразу", - підкреслив Терещенко. Він порадив громадянам у разі нездужання відразу звертатися до лікарів за місцем проживання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News