Відомство Азарова не буде створювати спеціальних структур для перевірки партійних кас

Понеділок, 22 жовтня 2001, 16:16
Глава Податкової адміністрації Микола Азаров на прес-конференції у понеділок заявив, що "ніяких спеціальних підрозділів податкової адміністрації з перевірки штабів, фондів не створювалося і не планується створювати".

Азаров сказав, що для запобігання використанню грошей з інших джерел, крім передвиборних фондів, податкова адміністрація буде діяти за тією ж схемою, що і на попередніх виборах.

У відповідь на звернення ЦВК матеріали будуть передані до підрозділу або податкового аудиту, або валютного контролю, навів приклад Азаров. Минулого разу такий порядок не викликав зауважень, додав він.

Голова ДПАУ ствердно відповів на питання щодо можливої участі у фінансуванні передвиборчих кампаній блоків "брудних грошей". Азаров зазначив, що партії вже почали витрачати кошти на вибори поза рамками фондів. "У нас є інформація, що уже деякі партії блоки замовляють літаки, оргтехніку, несуть колосальні витрати. За законом, має бути створено виборчий фонд. А немає ще виборчого фонду, а витрати уже ведуться. Як ви думаєте, зі світлих грошей? Ні. Отож наш законодавець мав у законі про вибори виписати чітку процедуру і регламентувати фінансування виборчих кампаній", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування