Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олександр Головко про дискваліфікацію УЄФА

Понеділок, 22 жовтня 2001, 16:20
Капітан "Динамо" Олександр Головко дискваліфікований на два матчі Ліги Чемпіонів після гри з "Ліверпулем" за конфлікт з темношкірим гравцем англійцем Хескі. За офіційною версією УЄФА, винуватий саме Головко.

Про те, що сталося в віторок 16 жовтня після гри 4-го раунду Ліги Чемпіонів розповідає сам Олександр:

- Олександре, двобій "Динамо" - "Ліверпуль" був ключовим для киян у цій Лізі чемпіонів. Тренери доручили тобі опіку Хескі?

- Дійсно, цей матч був важливий, причому для обох команд. Гра була дуже важка і напружена. Моя задача була персонально опікувати "вісімку" гостей. З мого міжнародного досвіду я знав, що справитися з нею можна лише продемонструвавши мужність і витримку.

У грі з моїм опонентом було багато ліктьових поштовхів, зіткнень, постійної боротьби - і це нормально. В одному з епізодів другого тайму Хескі дещо "перестарався" і одержав від арбітра попередження за брутальність.

- А що сталося після закінчення матчу?

- Після фінального свистка, коли вся боротьба закінчилася, я підійшов до Хескі, щоб потиснути руки й обмінятися футболками. Але у відповідь почув потік нецензурної лайки і агресивних дій з його боку. Це мене буквально приголомшило. Я був настільки шокований тим, як себе поводить Хескі, що, чесно кажучи, на мить втратив над собою контроль. Я просто не зміг витерпіти приниження.

При цьому я не стільки дав ляпаса Хескі, скільки дав йому зрозуміти, що усякій витівці є розумні межі. Після цього до нас підбіг боковий суддя і конфлікт був вичерпано.

- Хескі не намагався продовжити з'ясування відносин за межами поля?

- Отут я повинний сказати спасибі представникам "Ліверпуля" і моїм партнерам по команді, що біля входу в тонель припинили всілякі спроби англійця продовжити нашу сутичку.

- Матч закінчився, емоції пройшли. Не шкодуєш про те, що відбулося?

- Якщо чесно, то я, звичайно, дуже засмучений. Адже я ще і капітан! Я повинний був бути вище простої провокації з боку суперника. І головне, що я не зможу допомогти команді в матчах Ліги чемпіонів, що залишилися, але ж шанси на продовження боротьби в нас все-таки є.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування