Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США в ході авіанальотів знищили тільки 10% військового потенціалу талібів

Понеділок, 22 жовтня 2001, 21:07
У ході повітряних ударів США знищили тільки 10 процентів військового потенціалу талібів. Про це заявив у понеділок в інтерв'ю катарській телестанції "Аль-Джазіра" директор афганського агентства новин Бахтар Абдельханан Гамт.

З його слів, внаслідок американських повітряних ударів були знищені 2 склади озброєнь у Кабулі і Кандагарі, деякі позиції і склад пального в Кандагарі.

"Американські удари завдали нам деяких втрат, але не більше ніж 10 відсотків нашого військового потенціалу", - цитує Гамта РІА Новини.

Авіація США за минулі дві доби завдала ударів по 14 цілях на території Афганістану. Про це на брифінгу у Пентагоні повідомив у понеділок голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Річард Майерс.

З його слів, у суботу ракетно-бомбовим ударам були піддані шість цілей, у тому числі аеродроми і командні пункти, місця дислокації військ талібів. В операції були задіяні 85 винищувачів-бомбардувальників з авіаносців, які базуються в Аравійському морі, а також п'ять стратегічних бомбардувальників.

У неділю авіаудари були нанесені по восьми цілях з використанням 75 винищувачів-бомбардувальників палубної авіації і 10 стратегічних бомбардувальників.

Майерс також повідомив, що з початку повітряних ударів гуманітарної допомоги афганському населенню американськими транспортними літаками було скинуто у загальній складності 700 тисяч продовольчих пайків.

У цей же день агентство Бахтар розповсюдило заяву лідера талібів мулли Мухаммеда Омара, в якій він пророкує "перемогу Ісламського емріату над урядом США". "Сили талібів останнім часом отримали ряд помітних перемог", - відзначив мулла. Омар закликав пуштунські племена в Пакистані направити своїх синів для участі в "джихаді" проти США.

Читайте також:

* Пентагон спростовує інформацію про збитий вертоліт і хімічну зброю
* Внаслідок бомбардування США загинув 10-річний син мулли Омара
* Під бомбами США в Афганістані загинуло 1000 чоловік
* Пакистан передав США четверту авіабазу
* Через 2-3 тижні почнеться формування тимчасового уряду Афганістану
* США застосовують в Афганістані хімічну зброю, а таліби роздають населенню ракетні установки
* Сибірська виразка виявлена в четвертому місті США Вашингтоні
* 30 іноземних журналістів потрапили в полон у Афганістані
* По даним талібів, загинуло 20 американських військовослужбовців
* Операція загонів спецпризначення США в Афганістані була невдалою, але її результатами керівництво задоволене
* Війська талібів поповнюються добровольцями з Пакистану і арабських країн
* Весь події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування