Рей Мерсер відмовляється від поєдинку з Володимиром Кличком

Вівторок, 23 жовтня 2001, 12:22
Американський боксер Рей Мерсер, що був одним з головних претендентів на поєдинок з Володимиром Кличком 1 грудня, в якому українець повинен був відстоювати звання чемпіона світу, за версією WBO, відмовився від цього бою.

Офіційна причина такого рішення - те, що в бою з Брайаном Скотом 13 жовтня Мерсер порізав руку, коли наносив удар своєму супернику.

Нагадаємо, що третій захист титулу чемпіона світу для Володимра також повинен був пройти в США, в Нью-Йорку. Нині ж представники Кличка заявили, що будуть підшукувати своєму боксеру іншого противника, і нині існує два кандидати: нігерієць Девід Ізон та південноафриканець Френсіс Бота. Промоутер братів Кличків, Клаус-Пітер-Коль, назвав відмову від поєдинку Рея Мерсера, "..безвідповідальною та непрофесійною".

І Бота, і Ізон вже фігурували як суперники українця в поєдинку 4 серпня, коли Кличко-молодший зустрічався з Шаффордом. Проте, в останній момент Френсіс Бота, який був названий суперником Володимира в цьому серпневому бою, відмовився від нього. За неофіційною інформацією, Боту не влаштував його гонорар за бій.

В той же час Володимир Кличко в нещодавньому інтерв'ю офіційному сайту братів Кличків, також, немов дивлячись в майбутнє, висловив сумніви в тому, що 1 грудня він вийде в ринг саме проти Мерсера.

Стало відомо, що вже 28 жовтня Віталій і Володимир повинні вилетіти у Нью-Йорк для підготовки цього поєдинку. Відзначимо, що 8 грудня Віталій Кличко зустрінеться в рингу з "старим знайомим" Володимира – Россом П'юрітті.

Трохи детальніше варто розповісти про можливих суперників Володимира в поєдинку 1 грудня.

Нігерієць Девід Ізон спочатку був названий челенджером на бій з Хасімом Рахманом, але двобою так і не відбулося. Потім його ставили в суперники Тайсону, але, як відомо, "Залізний Майк" зустрівся з датчанином Нільсеном.

Стосовно вірогідності його виходу в ринг проти Віталія, то він має такі ж шанси, як і той же Френсіс Бота. На професійному рингу Ізон провів 30 поєдинків в 27 отримав перемоги (23 нокаутом), та тричі поступився.

На рахунку Боти, якому, до речі, також 33 роки, 44 перемоги, 3 поразки та одна нічия. В активі Боти - поєдинки з такими відомими боксерами як Майкл Мюрер, Майк Тайсон та Леннокс Льюїс.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування