Президент Пакистану закликає американців закінчити війну до того, як почнеться рамадан

Вівторок, 23 жовтня 2001, 14:24
Президент Пакистану генерал Первез Мушарраф висловлюється за створення у Кабулі "нейтральної зони" і проти захоплення міста Північним альянсом. Про це Мушарраф заявив в інтерв'ю пакистанським ЗМІ.

Мушарраф висловлюється за якнайшвидше закінчення військової операції США в Афганістані, до того, як почнеться мусульманський місяць посту - рамадан. Продовження військових дій під час священного для мусульман місяця призведе, за словами президента Пакистана, до "негативної реакції мусульманського світу".

На думку Мушаррафа, майбутній уряд Афганістану, який прийде на зміну талібам, має представляти всі прошарки та етноси країни і враховувати, що пуштуни складають переважну більшість населення, в той час як Північний альянс представляє національні меншини. Пуштуни, підкреслив генерал, традиційно керували афганським суспільством протягом багатьох століть.

Мушарраф знову повторив, що помірні лідери талібів можуть зіграти свою роль у формуванні майбутнього уряду. Він підкреслив, що вирішувати свою долю повинні самі афганці, а будь-яке іноземне втручання - неприпустиме.

Глава Пакистану закликав ООН і всі країни світової спільноти "надати допомогу афганцям для відродження економіки і інфраструктури країни і не кидати Афганістан напризволяще, як це сталося після виведення звідти радянських військ".

Мушарраф підтвердив позицію уряду країни щодо того, що з території Пакистану не велися і не будуть вестися ніякі наступальні операції проти Афганістану, а США, як і було обіцяно, Пакистан надає лише сприяння у вигляді надання повітряного простору, передачі розвідданих і надання наземної технічної підтримки.

РИА "Новости"

* Британський спецназ воює на боці Північного Альянсу
* Президент Пакистану закликає американців закінчити війну до того, як почнеться рамадан
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* В Афганістані загинули 25 американців
* США в ході авіанальотів знищили тільки 10% військового потенціалу талібів
* Другий випадок захворювання на сибірську виразку у Вашингтоні
* Пентагон спростовує інформацію про збитий вертоліт і хімічну зброю
* Внаслідок бомбардування США загинув 10-річний син мулли Омара
* Під бомбами США в Афганістані загинуло 1000 чоловік
* США застосовують в Афганістані хімічну зброю, а таліби роздають населенню ракетні установки
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...